De politie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst, beter bekend als de FIOD, hebben bij een inval in een autobedrijf in het Noord-Hollandse Blokker voor in totaal meer dan een miljoen aan sportwagens in beslag genomen. Een gloednieuwe McLaren, Ferrari, Lamborghini en Mercedes passeerden hierbij de revue.

FIOD neemt voor ruim een miljoen aan sportwagens in beslag bij inval

De inval vond volgens berichtgeving van het Noordhollands Dagblad plaats bij autobedrijf De Ooyevaar in de Noord-Hollandse plaats. De inval vond afgelopen dinsdagochtend plaats, waarbij gemaskerde mannen van de FIOD en de politie het nogal vervallen ogende pand binnendrongen. Daar werden volgens een werknemer van het naastgelegen schildersbedrijf vier sportwagens aangetroffen: een gifgroene Lamborghini, witte Ferrari, grijze McLaren en klassieke Mercedes. Die zouden samen goed zijn voor een waarde van zeker € 1 miljoen.

De politie kan, zoals logisch is, niks zeggen over de aard van het onderzoek, maar de doorzoekingen zouden in het kader van een omvangrijk strafrechtelijk onderzoek zijn, waarbij het autobedrijf ’een van de verdachte rechtspersonen is’.

Andere inval

Op hetzelfde moment vielen de FIOD en de politie ook binnen bij twee locaties in Heerhugowaard, ook een stadje in Noord-Holland. In een binnengevallen villa in die plaats zou de eigenaar van het autobedrijf mogelijk wonen. Volgens een woordvoerder van de FIOD, in gesprek met De Telegraaf, gebeurt dit allemaal op één dag, maar in opdracht van meerdere officieren van justitie. Volgens andere ingewijden zouden de invallen te maken hebben met witwasserij, maar ook dat is niet duidelijk.

Ook is het niet bekend of er mensen zijn aangehouden.