Een hard gelag voor een man uit Spanje. Bij gokbedrijf Betway wist hij in totaal 18 sportwedstrijden juist te voorspellen, waarmee hij ruim € 1,3 miljoen tegemoet zou kunnen zien. Dat bedrijf weigert dat exorbitante bedrag echter uit te betalen. De firma zou met die beslissing ‘mogelijk kwaadwillig’ hebben gehandeld.

Spaanse man ontvangt geen € 1,3 miljoen na goed voorspellen van 18 sportwedstrijden

De Spaanse man, afkomstig uit het gebied Catalonië, kon zijn ogen logischerwijs niet geloven. Hij zou namelijk ruim een miljoen euro op zijn rekening ontvangen nadat hij binnen één dag – 4 november 2023 – de uitslagen van 18 verschillende sportwedstrijden goed had voorspeld. Uit euforie deelde de man het heuglijke nieuws direct met zijn omgeving, toen het noodlot toesloeg. De Spanjaard kwam erachter dat al zijn inzetten door onbekende reden ongeldig was verklaard. Daarop besloot de man contact op te nemen met Betway. Dit mislukte, en dus stapte hij volgens De Telegraaf naar de politie.

Volgens de fraude-eenheid van de Spaanse politie bleek dat de oorzaak achter een fout in het systeem van het gokbedrijf gezocht moest worden. Uit de politierapporten blijkt namelijk dat de door de man juist ingevulde resultaten waren omgezet in annuleringen.

Servers van het gokbedrijf werden gesloten

De fout omvatte het feit dat de verschillende gokspellen verkeerde ‘odds’ – de coëfficiënt die de kans op een goede uitslag als het ware vertelt – hadden, waardoor spelers toegang kregen tot onjuiste prijzen. De sportweddenschappen konden buiten de toegestane tijd geplaatst worden. Er kon bij voetbalwedstrijden bijvoorbeeld worden ingezet, terwijl de desbetreffende wedstrijd al begonnen was, of zelfs als de uitslag van de wedstrijd al bekend was.

Als gevolg daarvan besloot het gokbedrijf de servers voor onbepaalde tijd te sluiten. Daar zou de Spanjaard in kwestie uiteindelijk de dupe van zijn geworden. Al zijn winsten gingen door de meltdown van de systemen van Betway verloren. De zaak is nu in behandeling bij een rechter.