De omstreden Duitse zakenman Lars Windhorst heeft zijn indrukwekkende superjacht te koop staan. Dit komt op een moment waarop Windhorst verwikkeld is in verschillende rechtszaken en te maken heeft met aanzienlijke schulden. Het lijkt erop of Lars Windhorst met de verkoop van zijn 74 meter lange jacht de schade wil beperken. Windhorst zijn superjacht is een meesterwerk van luxe en techniek. Gebouwd in 2007 door het gerenommeerde Duitse Lürssen, heeft dit majestueuze vaartuig in de loop der jaren talloze verbouwingen ondergaan, waaronder een recente interieurupdate dit jaar. Met een indrukwekkende lengte van 74 meter biedt het jacht plaats aan twaalf gasten in zes weelderige slaapkamers.

Lars Windhorst in de financiële problemen

Lars Windhorst, een Duitse zakenman, verwierf bekendheid op jonge leeftijd als wonderkind in de zakenwereld, waar hij al op zijn zestiende begon met ondernemen. Echter, in latere jaren raakte zijn reputatie bedoezeld door een reeks van juridische geschillen, financiële problemen en zakelijke tegenslagen. Windhorst’s bedrijf, Tennor Holding, werd twee jaar geleden failliet verklaard en zijn naam werd geassocieerd met schuldeisers die nog miljoenen euro’s tegoed hadden. Hij ontving boetes van financiële autoriteiten, en zijn zakelijke transacties, waaronder investeringen in bedrijven zoals La Perla en Hertha BSC, werden geplaagd door controverse en mislukkingen. Windhorst staat bekend om zijn veerkracht, maar zijn voortdurende betrokkenheid bij juridische geschillen en financiële problemen heeft hem een omstreden figuur gemaakt in de zakenwereld.

Superjacht Lars Windhorst

Bron: IYC

Naar waarschijnlijkheid neemt Lars Windhorst afscheid van zijn superjacht om zijn voortdurende juridische onzekerheden te verminderen. Volgens Quote zou zijn recente overname van de Duitse superjachtwerf Nobiskrug ook een factor kunnen zijn in deze verkoopbeslissing. Het lijkt erop dat Windhorst mogelijk zijn focus verlegt van het bezitten van een individueel jacht van de concurrent naar het beheren en mogelijk zelfs het bouwen van dergelijke luxe vaartuigen. De zakenman streeft naar een verkoopprijs van € 79 miljoen voor zijn jacht.

Superjacht met bioscoop, discotheek en beachclub

Het superjacht GLOBAL van Lars Windhorst straalt een stijlvolle en zelfverzekerde esthetiek uit die naadloos hedendaagse en klassieke elementen combineert met een Art-deco-invloed. Haar exterieur, ontworpen door Espen Øeino, is verfijnd en elegant, met strakke lijnen, gracieuze rondingen en een opvallend profiel dat bewondering oogst waar ze ook vaart. Met zes dekken en een royale breedte van 12,8 m biedt dit jacht uitgebreide accommodatie voor maximaal 12 gasten en ruime entertainmentruimtes. Het interieurontwerp van Reymond Langton Design zorgt ervoor dat de leefruimtes van GLOBAL even uitnodigend en luxueus zijn als haar exterieur. Tijdloze styling, prachtige meubels en luxe zitplaatsen komen harmonieus samen om een tijdloos elegant interieur te creëren dat ook een gastvrije sfeer biedt.

Superjacht Lars Windhorst

Bron: IYC

Zes ruime hutten bieden plaats aan maximaal 12 gasten, waaronder een master suite op het dek met een kingsize bed, jacuzzi, aparte toiletruimte en aangrenzende privébalkons voor hem en haar. De VIP-suite beschikt over een kingsize bed, jacuzzi en aparte toiletruimte. Daarnaast biedt het jacht een uitgebreide reeks luxe voorzieningen die de ervaring aan boord naar ongekende hoogten tillen. Of het nu gaat om het genieten van de nieuwste kaskraker in de bioscoop, dansen tot in de vroege uurtjes in de discotheek, ontspannen in de uitgestrekte beachclub, of cocktails nippen onder de sterrenhemel bij de al-fresco bar, het jacht biedt voor elk wat wils.