De verkoop van het prachtige miljoenenappartement van oud-voetbalcoach Louis van Gaal wil nog niet echt vlotten. De 72-jarige Amsterdammer zette zijn prachtige appartement in Noordwijk vorig jaar in de etalage voor zeker € 3.998.000. Het appartement is echter nog altijd niet verkocht, en dus heeft Van Gaal besloten de vraagprijs met liefst € 303.000 te verlagen.

Succescoach Louis van Gaal

Louis van Gaal staat te boek als een zekere legende in het Nederlandse voetbal. De 72-jarige speelde als speler voor Sparta en AZ, maar is vooral bekend van zijn prestaties als trainer. Zo coachte hij grote clubs als AZ, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en Ajax. Met de laatstgenoemde club wist hij in het magische jaar 1995 met het jongste elftal ooit de Europacup I, tegenwoordig beter bekend als de Champions League, te winnen. Met FC Barcelona en Bayern München wist hij zo’n beetje alle prijzen in Spanje en Duitsland te winnen.

Penthouse Louis van Gaal

Bron: Bekende Buren

Toch is Van Gaal het best bekend als bondscoach van het Nederlands Elftal, wat hij in totaal drie verschillende periodes deed. In 2000 voor het eerst, zonder veel succes. In 2014 ging hi op voor zijn tweede periode. Dat ging beter, tijdens het Wereldkampioenschap in Brazilië wist het Nederlands Elftal onder zijn leiding de derde plaats te behalen. De laatste periode was in 2022, toen hij met het Nederlands Elftal in de kwartfinale van het WK in Qatar werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Argentinië.

Het penthouse van de oud-bondscoach wil maar niet verkopen

Terug naar zijn penthouse. Van Gaal zette het stulpje in Noordwijk vorig jaar voor een goede € 3.398.000 te koop, nadat hij het in 2003 nog voor € 2,4 miljoen kocht. Dat Van Gaal winst gaat maken, staat dus wel buiten kijf. Desondanks wil het penthouse niet verkopen, want volgens Bekende Buren heeft Van Gaal maar liefst € 303.000 van de vraagprijs afgehaald. Mocht het penthouse met deze vraagprijs wel verkopen, strijkt de oud-bondscoach dus alsnog € 1,3 miljoen aan winst op.

Penthouse Louis van Gaal

Bron: Bekende Buren

Het appartement heeft een woonoppervlakte van 214 vierkante meter en telt drie kamers, waaronder twee slaapkamers en een badkamer die is voorzien van een sauna. Ook beschikt het over drie balkons met uitzicht op de Zuidduinen en een natuurgebied.