Programmadirecteur van RTL en voormalig presentator Peter van der Vorst heeft zijn prachtige woonboerderij in het Utrechtse Abcoude te koop gezet. De 52-jarige Bredanaar vraagt zeker € 4,9 miljoen voor het optrekje, waardoor hij afstevent op een miljoenenwinst.

De carrière van Peter van der Vorst

Peter van der Vorst werd op 28 oktober 1971 geboren in het Brabantse Breda. In 1995 begon hij zijn carrière als presentator, waarna hij van 2001 tot en met 2019 regelmatig te zien als royaltydeskundige en later ook presentator bij RTL Boulevard. Ook had hij zijn eigen goedlopende programma Van der Vorst ziet sterren, waarin hij een kijkje nam in het leven van zowel BN’ers, alsook bij internationale artiesten. Ook presenteerde hij Married At First Sight.

Peter van der Vorst woonboerderij

Bron: Bekende Buren

In 2019 volgde hij echter Erland Galjaard op als programmadirecteur van RTL, waardoor er besloten werd dat Van der Vorst door zijn nieuwe functie niet meer als presentator te zien zou zijn. Hierdoor stopte hij in 2019 als presentator bij de bovengenoemde programma’s. Naast dat Van der Vorst programma’s presenteerde was hij tevens als producer aan vele programma’s van verbonden. Ook was hij eigenaar van zijn eigen televisie-productiebedrijf genaamd Vorst Media, wat hij in 2016 aan Talpa verkocht. Daarmee streek hij miljoenen op.

De presentator verkoopt zijn woonboerderij voor een beoogde miljoenenwinst

Nu heeft de televisiemagnaat besloten zijn prachtige woonboerderij in het dorpje Abcoude, onder de rook van Amsterdam, maar gelegen in de provincie Utrecht, besloten in de verkoop te zetten. Volgens Bekende Buren kochten Van der Vorst en zijn partner het riante optrekje in april 2016 voor een bedrag van € 2.350.000, maar het pand zou nu voor zeker € 4,9 miljoen in de verkoop staan. Mochten de twee de boerderij daadwerkelijk voor die prijs verkopen, zouden ze een winst van zeker € 2,5 miljoen tegemoet kunnen zien. Er rest immers geen hypotheek op het pand.

Peter van der Vorst

Bron: Bekende Buren

Voor dat geld krijgt de nieuwe eigenaar dan ook behoorlijk wat terug. Een luxe woonboerderij met alle faciliteiten die u zich maar kunt wensen, verspreid over een woonoppervlak van 541 m². Ook is er een bijgebouw te vinden met een oppervlak van nog eens 125 m². Dat bijgebouw beschikt over twee slaapkamers en twee badkamers.