Autopoetsmiljonair Rick van Stippent beloofde zijn klanten te trakteren op een kans om een glimmende Audi R8 te winnen. Toen de naam van een man als eerste uit de loterijpot werd getrokken, leek het een veelbelovend begin. Maar wat begon als een moment van verwachting, veranderde al snel in een geschil voor de rechtbank. De man, ervan overtuigd dat hij de gelukkige winnaar was, zag zijn hoop vervliegen toen de auto aan een andere deelnemer werd toegekend. Vastbesloten om gerechtigheid te krijgen, zette hij de stap naar de rechtszaal en beweerde dat de autopoetsmiljonair de spelregels had geschonden.

Autopoetsmiljonair Rick van Stippent geeft Audi R8 weg

Rick van Stippent, de oprichter van Stipt Polish Point, een vooraanstaand Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het polijsten en poetsen van auto’s, slaagde erin om zijn passie voor auto’s te combineren met zijn ondernemersvaardigheden. Met meerdere vestigingen verspreid over Nederland heeft hij zijn stempel weten te drukken in de branche. Naast zijn fysieke vestigingen biedt hij ook een uitgebreid assortiment aan producten via zijn webshop, waarmee autoliefhebbers zelf hun voertuigen kunnen onderhouden. Bovendien deelt hij zijn kennis en passie via zijn populaire YouTube- en Facebook-video’s, waarmee hij een groot en toegewijd publiek heeft opgebouwd. Met deze diverse ondernemingsactiviteiten heeft Rick van Stippent zijn invloed verder uitgebreid en blijft hij een prominente figuur in zowel de autowereld als online gemeenschap.

Het is dan ook geen verrassing dat hij in staat was om een ​​belangrijke beloning als een Audi R8 weg te geven, als een blijk van waardering voor zijn loyale klanten en als een opvallende marketingstunt om zijn bedrijf verder te promoten. De Audi R8, die door de meesterlijke hand van Van Stippent tot in perfectie was verzorgd, is daadwerkelijk weggegeven, zoals al eerder aangekondigd in zijn YouTubevideo’s. Klanten die hun aankopen deden bij zijn bedrijf maakten automatisch kans op deze snelheidsduivel, die met liefde en toewijding was vertroeteld alsof hij zojuist van de fabrieksband was gerold.

Man verliest niet alleen de loting, maar ook de rechtszaak

Na ontdekking dat de gelukkige winnaar van de Audi R8 niet hij was, maar een ander, kon de teleurstelling van de man niet groter zijn. Vastberaden om zijn vermeende recht te halen, besloot hij de autopoets-ondernemer voor de rechter te dagen. Hij eiste een schadevergoeding van maar liefst € 70.000 van Van Stippent, een bedrag dat de waarde van de sportauto en de kosten van de rechtszaak omvatte. De man was overtuigd van zijn recht op de Audi en beweerde dat de regels door de autopoetskoning op ongeoorloofde wijze waren aangepast.

Bij de trekking van 2022 zijn alle namen van de deelnemers in een grote ton gestopt, waaruit Van Stippent één winnaar koos van de Audi R8. Opmerkelijk genoeg stond de naam van de winnaar op het negende lootje dat is getrokken, terwijl de naam van de man die de rechtszaak aanspande, op het eerste briefje stond. De verliezer probeerde aan de hand van videofragmenten te bewijzen dat de eerste naam de prijs had moeten krijgen, maar de rechter verwierp dit argument. Hij was van mening dat Van Stippent de vrijheid had om de regels deels aan te passen of in te vullen. Uiteindelijk verloor de man niet alleen bij de loting, maar ook in de rechtszaak. Hij kreeg niet de gevraagde € 70.000 toegewezen en is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten, € 5400.