De markt van Cryptovaluta doet rare dingen. Het schommelt op en neer en na een lange periode van daling, lijkt stijgen nu weer het motto. Toch blijft de betrokkene een beetje huiverig en dat komt voornamelijk door legio aan negatieve uitlatingen. Welke voornamelijk bij relevante nieuws-outlets en platformen te vinden zijn. De president van de Wereldbank, Jim Yong Kim, is het eveneens niet echt eens met het positivisme rondom de Crypto-markt. Hij noemt het merendeel van de coins ‘piramidespelen’. 

Cryptocurrency is een scam

De grote, vooral traditioneel ingestelde organisaties zijn extreem gematigd positief over deze nieuwe valuta. Om niet te zeggen dat ze eigenlijk zeer negatief zijn over de hele ontwikkeling. Wat ons betreft een verhaal dat – zoals gewoonlijk – twee kanten heeft. Het is namelijk zo dat de technologie achter de Cryptocurency wel degelijk enige levensvatbaarheid heeft. De versleuteling én beveiliging van informatie en processen wordt steeds belangrijker. Logischerwijs dat de behoefte aan zulke techniek stijgt.

crypto cryptocurrency coins wereldbank Pure Luxe

Echter, de oprichting van een coin of het ontwikkelen van ICO’s heeft een dusdanig lage controle, dat iedere persoon een dergelijke cashcow kan opstarten. Het behoeft namelijk alleen maar een verhaal, een goed opgesteld document en gunstige prijzen. Met die aspecten is al een groot percentage van de onwetende mensen overstag. Het is dus een kettingreactie die op ’t moment plaatsvindt. Mensen stappen massaal in, omdat ze snel geld willen – terwijl veel coins een schimmige constructie zijn.

 

Daarnaast neemt niemand de tijd om zich daadwerkelijk in te lezen, wat resulteert in ondoordacht handelen. De negatieve uitlatingen rondom dit hele gebeuren vanuit traditionele instellingen zijn dus beslist niet ongegrond. Toch is het ook essentieel om verder te kijken dan je neus lang is. De toekomst is altijd een beangstigende factor – de reacties zijn dus niet helemaal verbazingwekkend. Wij wachten ondertussen rustig af op de instellingen die het gematigde positieve geluid vanuit de Verenigde Staten gaan volgen.

Bron: BusinessInsider