Terwijl iedereen meer dan ooit op zoek is naar woonruimte in Amsterdam, lijken de BN’ers van weleer zich juist enigszins afzijdig te houden van de drukte in de hoofdstad. Zo lijkt Jeroen van Koningsbrugge z’n Rijksmonumentale optrekje aan de Keizersgracht nu in de showroom te zetten. Het pand – voorzien van alle karakteristieken en charme die een Amsterdams grachtenpand hoort te hebben – verruilt van eigenaar voor meer dan €2 miljoen. Een bedrag waar je gerust even bij stil mag staan.

Voor 2,2 miljoen euro wonen aan de Keizersgracht

Het stukje onderdak wordt door de dienstdoende makelaar omschreven als een plek waar je een prachtig uitzicht hebt over de historische panden aan de Amsterdamse grachtengordel. Alleen al vanwege dat uitzicht zou je even 2,2 miljoen neer moeten tellen, niet? Enfin, het pand is dus tot op heden nog eigendom van Jeroen van Koningsbrugge en zijn vrouw Marie Claire. Het pand ligt op een van de betere locaties van Amsterdam en is niet voor niets een Rijksmonument.

jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe

Met een totale oppervlakte van 145 vierkante meter ben je in ieder geval verzekerd van genoeg woonruimte. Bovendien ligt het optrekje dichtbij de Utrechtsestraat – waar veel winkelmogelijkheden zijn – en de karakteristieke ‘7 bruggen’ van de Reguliersgracht. Kortom, als je op zoek bent naar een plek in Amsterdam die écht in hartje centrum ligt en bovendien zeer veel authenticiteit met zich meebrengt.. Casa Koningsbrugge is the way to go.

jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe

De prijs van het pand is verdubbeld in 8 jaar tijd

Het stel kocht het pand naar het schijnt in 2010 voor de toenmalige prijs van 1,1 miljoen euro. Vervolgens werd er een hypotheek op gevestigd van 1,4 miljoen euro. Nu staat het pand dus in de verkoop voor een prijs van ruim €2.200.000, wat zou betekenen dat het er flink gecasht wordt indien het voor deze prijs van eigenaar verruilt. Geen onmogelijke opdracht gezien de huidige huizenmarkt. Of dit betekent dat het stel de grote stad de rug toe zal keren, dat is nog maar de vraag. Duidelijk is wel dat deze plek vrijwel alles had wat je kunt wensen in Amsterdam, dus het is op z’n zachtst gezegd een bijzonder besluit.

jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe jeroen van koningsbrugge acteur grachtenpand verkoop Pure Luxe

Bron: Bekendeburen