Ondanks het feit dat we steeds bewuster omgaan met het milieu (of dit pretenderen te doen), zijn SUV’s nog steeds erg populair. Het feit dat merken keer op keer nieuwe bullebakken onthullen en deze ook gretig aftrek vinden, bewijst dat de grootste, meest aanwezige categorie in de automotive-branche nog steeds niet aan z’n eind is. “Aangezien we dan toch bezig zijn, dan kunnen we ook net zo goed even gek doen” – zo moeten ze bij Mil-Spec gedacht hebben. Het resultaat is een – sowieso al niet alledaagse – extravagante Hummer H1.

Ruim 2 ton voor een Hummer H1, je moet er van houden

Laten we wel wezen, een auto voortgekomen uit een militair concept is nou niet bepaalt hetgeen je in gedachte hebt als je even een zak geld aan een SUV gaat spenderen. Zoveel mensen, zoveel wensen, maar een Hummer H1 is redelijk spartaans te noemen ten opzichte van de luxe en weelde waar Europese SUV’s mee uitgerust zijn. Het is dan ook vaak een auto die men gewoon koopt als speeltje – gewoon leuk voor erbij, je kent het wel.

Hummer H1 Mil-spec baja SUV Pure Luxe

Deze vierde telg uit de hardtop familie van Mil-Spec is even extreem als alle voorgaande creaties van het bedrijf. Met aspecten zoals een aluminium bodywork, een lederen – met de hand gestikt – interieur en LED-verlichting rondom is deze Hummer H1 BAJA SUV #004 zoals je ‘m volluit noemt, een opvallende verschijning te noemen. Nee, stijlvol en galant door de P.C. glijden is er niet bij.

Hummer H1 Mil-spec baja SUV Pure Luxe

‘Een bak van dit kaliber heeft weinig affiniteit met stijl’

De bolide wordt aangedreven door een 500-pk sterke Duramax diesel welke gekoppeld is aan een 6-traps versnellingsbak van Allision. Om het ruige uiterlijk enigszins af te maken is er gekozen voor een texturized laklaag. Daarnaast kun je – indien deze versie nog niet tot je verbeelding spreekt – voldoende andere opties kiezen om de ruigste SUV ter wereld nóg net iets extremer te maken.

Hummer H1 Mil-spec baja SUV Pure Luxe

Vooropgesteld dat bij de keuze voor een bak van dit kaliber je gevoel voor stijl allang uit het raam is gevlogen. Gelukkig is de Hummer H1 een redelijk stevige auto, dus parkeren in een blok beton, houten garage of gewoon buiten op straat is allemaal geen probleem. Vandalisme-proof zullen we maar zeggen.

Bron: Uncrate