Luxe is te vinden in vele verschillende aspecten in de samenleving. Riante woningen, peperdure hotels en bolides van het hoogste niveau. Onze Floris en YouTube-sensatie Gio bundelen hun krachten om van elkaars luxe te proeven. In iets concretere woorden; voor 24 uur wisselen ze van auto. Floris gaat cruisen in Gio’s Porsche Cayenne Coupé en Gio mag een dagdeel vertoeven in de BMW M8 Gran Coupe.

Gio

Gio is slechts 22 jaar, maar heeft al een aardige vinger in de pap wat betreft degelijke vierwielers. Onlangs kocht hij daarnaast ook een luxe woning van €1.2 miljoen. Waar zijn kersverse Porsche Cayenne Coupe qua status goed bij past. Deze Porsche  verruilde hij overigens voor een Range Rover SVR. Moest ongetwijfeld een lastige keuze zijn geweest.

Hieronder de specificaties van de twee felbegeerde vertoningen.

Porsche Cayenne Coupé (inclusief TechArt-pakket)

In april 2020 werd deze auto in Nederland ingevoerd en op Nederlands kenteken gezet. De wielen worden aangedreven door een 340 pk benzinemotor. Het schakelen gaat automatisch. De PORSCHE heeft een topsnelheid van 243 km/h en volgens fabrieksopgave een gemiddeld verbruik van 9,4 l/100 km. De nieuwprijs ligt op €167.600, dat is zonder alle extra toegevoegde toeters en bellen.

Gio Gio Gio

 

BMW M8 Gran Coupe (Competition)

Deze BMW M8 Competition is voor het eerst in gebruik genomen in het jaar 2020. De catalogusprijs inclusief fabrieksopties bedraagt €263.650 inclusief BTW. Het Duitse gevaarte worden aangedreven door een 625 pk benzinemotor en schakelt automatisch. Daarnaast staat ‘ie garant voor een topsnelheid van 250 km/h en volgens fabrieksopgave een gemiddeld verbruik van 10,7 l/100 km. De wegenbelasting bedraagt tenminste € 313 per kwartaal.

BMW Floris Floris