De grote gebouwen en architectonische meesterwerken van Dubai is het gene waar we deze wereldstad aan herkennen. Hierbij is nu het Ahmad Bin Ali Stadion gekomen. Dit is de vierde arena geworden die onthuld werd voor de 2022 FIFA World Cup in Qatar. Wij presenteren je dit prachtige voetbalstadion.

WK Qatar

In 2010 kondigde Qatar plannen aan om vijf stadions te bouwen voor dit grote eindtoernooi. Het Ahmad Bin Ali Stadion in Al Rayyan werd vandaag officieel ingehuldigd als het vierde Qatar 2022 stadion. Dit stadion werd geopend na Khalifa International, Al Janoub en Education City. Dit stadion gaat dus naast de andere stadions figureren als WK-speelplaats.

Een voetbalstadion met airconditioning

Dit stadion is ruim op tijd klaar voor de grote WK finale van Qatar, deze wordt namelijk over een kleine 2 jaar gespeeld. Het grote stadion bevindt zich in de stad Al Rayyan en staat op de plaats van het oude stadion. In feite is het gebouw gebouwd met meer dan 90% van het gesloopte materiaal van deze oude stadions.

Ahmad Bin Ali Stadion biedt plaats aan 40.000 mensen en is helemaal klaar om zeven wedstrijden te organiseren tijdens het WK van 2022. Het stadion is al ingeluid doordat de Amir Cup finale werd gespeeld door Al Sadd en Al Arabi. Hierbij waren 20.000 mensen aanwezig als gevolg van de huidige situatie.

voetbalstadion

De culturele waarde van het Voetbalstadion

Het stadion is een getuigenis van de cultuur van het gebied van Al Rayyan. De cultuur is ingebed in de gevel van het stadion en rond het district. Dit is gedaan door de vorm van vijf decoratieve patronen en vormen die de traditie van de familie terug te laten keren. Hiermee wordt ook de lokale omgeving en de geschiedenis benadrukt. Buiten een prachtig stadion is het dus ook een prachtig ”monument” voor de bevolking.

voetbalstadion

Natuurlijk kan in deze Arabische landen nog al oplopen als we kijken naar de temperaturen. Het kan enorm warm worden en dus is er gekozen voor airconditioning door het hele stadion. Geen overbodige luxe, want met dik 40 graden voetbal kijken in een voetbalstadion niet uit te houden.