In de wereld van het (kick)boxen kan je niet om de naam Nieky Holzken heen. De zevenvoudige wereldkampioen kickboxen staat al jaren aan de top en weet die koppositie daadkrachtig vast te houden Gisteren heeft zichzelf op een nieuw speeltje getrakteerd.

Nieky Holzken

Nieky Holzken maakte zijn K-1-debuut op 26 november 2006 tijdens de K-1 World MAX Noord-Europese kwalificatie in Stockholm, Zweden. Hij won het toernooi met drie opeenvolgende Knock-outs. De overwinning kwalificeerde hem voor de K-1 World MAX 2007 Final Elimination, waar hij uiteindelijk zijn verlies moest nemen op basis van stemmen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Natural (@niekyholzken)

Daarnaast was hij ook van 7 augustus 2015 tot 10 december 2016 titelhouder in de GLORY Welterweight klasse. Holzken en zijn familie kregen eind 2015 een zesdelige realityserie getiteld; Nieky Holzken: De knock-out van Brabant, die uitgezonden werd op RTL 5. In december 2016 krijgt de serie een tiendelig vervolg op Spike, met de titel: Nieky ‘The Natural’ knokt door.

Afgelopen december vocht de vechtersbaas uit Helmond voor het laatst. Als nummer 1 van het ONE Championship sloeg hij zijn uitdager Elliot Compton knock-out met een krachtige leverstoot.

Porsche Panamera GTS

Hij is de troste eigenaar van een zwarte Porsche Panamera GTS. Zijn nieuwe vervoersmiddel heeft 480pk onder de kap rusten en bereikt binnen 3,9 seconden vanuit stilstand de 100km/u. Met een topsnelheid van 300 km/u zien we de kickbokser voortaan alleen maar voorbij scheuren. Met een tamelijk stoïcijnse blik op z’n gezicht poseert hij naast zijn kersverse aankoop, maar hij zal erg ongetwijfeld erg veel plezier mee beleven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Natural (@niekyholzken)

Het is nog niet bekend wanneer ‘The Natural’ weer in de ring stapt. Op dit moment is hij in topvorm en we verwachten dan ook niet dat hij zijn nummer 1-positie in de nabije toekomst gaat weggeven. Ook zijn zoontje bewijst dat nog maar eens.

De fans kunnen ook zijn zoontje in de gaten houden, die de bikkelharde bloedlijn doorzet. Een aantal jaar terug won hij zijn eerste kickboks-wedstrijd – binnen 20 seconden.