Tuurlijk is het hartstikke mooi om te resideren in een woonboot en uitzicht te hebben op het Carré, de Hermitage en de verlichte Magere Brug, maar 36 m² voor € 900.000 gaat wel erg ver. Toch is dat wel het geval op Amstel 63 G.

Woonboot met uitzicht op de Amstel voor waanzinnige prijs op Funda

De “woonark”, zoals de makelaar ‘m noemt, is gebouwd in 2011 en verschuilt achter de gevels een knusse doch sfeervolle woonkamer. De huidige eigenaar laat tevens alle meubels achter. Daartegenaan grenst de keuken die van alle gemakken is voorzien.

Aan de linkerzijde van de weelderige woonboot (met in totaal 56,7 m² en volgens BBMI uit te breiden tot 60 m²) bevindt zich de slaapkamer, die tevens knus is. Hier kan je vanuit je bed genieten van het prachtige uitzicht; een betere manier om de dag te beginnen is er niet! Vanuit de slaapkamer bereikt je de ruime berging en de nabijgelegen badkamer bevat een regendouche en een ligbad met jets waaruit je uitzicht hebt op het water en de langsvarende bootjes.

Ligbad woonboot Amsterdam

En niet te vergeten hebben we nog het varende terras aan de voorzijde. Dankzij de gunstige ligging aan de zonkant is er hier een waanzinnige plek gecreëerd om ’s zomers met je amices te vertoeven en onder het genot van het weelderige uitzicht.

Met een ligplaats voor een bootje kan je, als het weer mee zit, ook nog gemakkelijk de grachtengordel via het water verkennen. Verder kenmerkt de woonboot zich door houten vloeren te hebben evenals grote raampartijen, die veel natuurlijk licht binnen te laten.

€ 25.000 per vierkante meter

Een vraagprijs van € 25.000 per m2 is uiteraard krankzinnig. Het is zelf meer dan drie keer zoveel is als de gemiddelde vierkantemeterprijs in Amsterdam: € 7.035, die al fors is. Maar we kunnen echter niet ontkennen dat de ligging is werkelijk schitterend is. De advertentie op Funda is geplaatst door Amsterdam At Home Makelaars en er wordt precies € 900.000 voor gevraagd.

Woonboot varende terras

Neem ook eens een kijkje in de woonboot van zanger Douwe Bob.