€ 5 miljoen is veel geld, maar in Amsterdam – of andere wereldsteden – kunt u het ook heel snel weer kwijt zijn. Bijvoorbeeld aan deze karakteristieke half vrijstaande villa aan de Koningslaan 54. Het bolwerk “verrijst als een twintigste-eeuwse burcht direct aan de rand van het Vondelpark.”, aldus de makelaar.

Wonen in Amsterdam

De architectuur is geheel in overeenstemming met de tijdsgeest rond de eeuwwisseling. Mede daardoor heeft het ook een monumentale status vergaard. De structuur en architectuur mengt zich perfect in het straatbeeld van dit felbegeerde stukje Amsterdam-Zuid in de villawijk; Willemspark.

Amsterdam

Het perceel van 378 m² grenst direct aan het water van het Vondelpark. Het terras aan de achterzijde van de villa, door openslaande deuren bereikbaar vanuit de tuinkamer, heeft een kademuur met twee houten terrassen met aanlegsteigers. Het natuurstenen terras biedt een intrigerend uitzicht op het Vondelpark dat zich aan de andere kant van het water bevindt.

“Engels landhuis”

Het bakstenen pand met trappen, erkers, balkons, glas-in-lood-vensters, verspringende gevelvlakken en schoorstenen geven de impressie dat u zich in een Engels landhuis waant. Een bescheiden voorportaal biedt toegang tot de centrale hal – die zich “ontvouwt als een waar kunstwerk.”

Amsterdam-7

De royale IKEA-achtige living en eetkamer liggen naast elkaar en zijn gescheiden doormiddel van schuifdeuren. Op de eerste verdieping rusten er twee zeer grote slaapkamers aan – beide met balkon – met de nadrukkelijke mogelijkheid voor een derde. Ook hier geven de hoge plafonds en ruime vensters een enorm gevoel van ruimte. Op de tweede verdieping zijn nog twee riante ruimtes die zelf ingedeeld kunnen worden door de koper.

Woonkamer

De enorme tuinverdieping op de begane grond van het huis heeft een eigen ingang en is elke dag weer genieten. Volgens de makelaar perfect geschikt voor “inwonende, opgroeiende kinderen, ouders, een nanny of huis meester.” U heeft een totaal woonoppervlak tot uw beschikking van maar liefst 527 m². Eenmalige kans om in één van de mooiste villawijken te residentieren die Amsterdam te bieden heeft. De vraagprijs komt neer op € 9.393 per vierkante meter: €4.950.000.

Amsterdam Amsterdam Balkon ruimte Amsterdam eten Tuin