Zodra we CDA-kamerlid Hugo de Jonge ergens strak in pak zien arriveren, stapt hij uit een BMW 7-serie, waarin hij wordt gechauffeerd door de 65-jarige Fred. Privé rijdt Hugo de Jonge ook zo’n plug-in hybride, maar daar pronkt wel een ander merkembleem op.

Privéauto van Hugo de Jonge

Ook ministers gaan stemmen en volgens het AD arriveerde De Jonge bij het stembureau in zijn privè-auto. Het was echter een bezoek van korte duur, want hij mocht weer rechtsomkeer omdat zijn paspoort ongeldig was en hij zijn rijbewijs niet op zak had. Onhandig, maar hij kwam later terug om zijn maatschappelijke plichten vervullen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hugodejonge (@hugodejonge)

De auto waarin de minister rijdt, komt uit hetzelfde land als de auto van Mark Rutte, namelijk uit Zweden – waar we eerder al over schreven. De auto van Hugo de Jonge overtreft en overklast Rutte’s bolide op elk vlak. De minister rijdt namelijk een zwarte Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybride.

Hugo de Jonge-Volvo-1

Het kenteken staat niet op de foto’s, maar ziet dat het een PHEV is door het laadklepje aan de voorkant. De benzine-versie heeft uiteraard geen laadklep voor en de volledig elektrische versie heeft alleen een laadklep achter.

Volvo XC40

De Zweedse vierwieler zal je in ons land ruim 44.495 euro terugzetten. De Jonge kan er 45 kilometer volledig elektrisch mee rijden. Naast de elektromotor is de Volvo voorzien van een benzinemotor, die een begrensde topsnelheid realiseert van 180 km/u, net als elke moderne Volvo.

Volvo

De T4-versie heeft in totaal 211 pk en de snellere T5-versie produceert 262 pk. Die kost ruim 3.000 euro meer. Welke versie de vice-premier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in z’n garage heeft staan is niet bekend.

Zweden