Onze minister-president Mark Rutte staat erom bekend dat hij met zijn fiets naar zijn werk komt. Al vaak hebben fotografen de beste man lachend – en met een appeltje – vastgelegd op zijn Koga F3 tweewieler. Dat hij het heerlijk vindt om zijn dag te beginnen met een frisse fietstocht kunnen wij best begrijpen. Rutte heeft echter ook een auto tot zijn beschikking waar hij zo nu en dan mee aan komt rijden – naast de staatswagens.

De auto van Mark Rutte

De belangrijkste man van ons land rijdt niet rond in een dure Mercedes of BMW. De nuchtere Hagenees heeft een auto van het Zweedse merk Saab, een Saab 9-3 Sport Estate om precies te zijn. De auto is zo’n 14 jaar oud en hoewel de naam anders doet vermoeden, is er niets sportiefs aan deze auto. Wij denken zelfs dat een rondje op de fiets een sportievere uitstraling heeft.

auto rutte
saab rutte

De Saab 9-3 Sport Estate heeft zijn naam te danken aan de marketingafdeling van Saab en heeft dus niks te maken met een sport variant. Saab staat erom bekend een van de minst aanstootgevende automerken op de wereld te zijn, dus is het wel een ideale ‘premiersauto’.

Saab 9-3

De donkergrijze Saab is gekocht door Rutte in 2007 en heeft een heeft met de 1,8-liter benzinemotor zonder turbo goed voor 122 pk. In een schamele 11,5 seconden kan Rutte van 0-100 accelereren. De nieuwprijs van de wagen toen Rutte hem kocht, was ongeveer €32.000. Inmiddels kun je een 14 jaar oude Saab 9-3 Sport Estate met een beetje geluk voor €1000 kopen.

rutte

Aangezien de Koga F3 van Rutte – zijn fiets – een aanschafprijs heeft van ongeveer €1300, zouden we kunnen stellen dat de fiets en de auto van Mark Rutte ongeveer even duur zijn. Aan het inkomen van Rutte zal het zeker niet liggen. We hebben het vermogen van onze minister-president nog vrij recent onder de loep genomen. Klik hier daar meer over te lezen.