We namen eerder al een kijkje bij de duurste straten en buurten van ons land. In totaal telt ons kikkerlandje zo’n 85.000 huizen met een waarde van €1 miljoen of meer. Amerika daarentegen telt hele steden waarbij de gemiddelde waarde van alle huizen in die stad hoger ligt dan €1 miljoen. We nemen daarom maar al te graag een kijkje in de duurste straat en duurste buurt van Amerika.

Duurste straat van Amerika

Indian Creek Island ligt ongeveer op een uur rijden van Miami, Florida. Het is een soort afgelegen stukje eiland dat bestaat uit slechts 1 straat en 44 officiële inwoners telt. De straat loopt aan de zijkant van het eiland, waarvan het middelste deel uit een golfterrein bestaat. Het stuk land is omringd door azuurblauw water en heeft veel prachtige kenmerkende palmbomen.

 

De straat in kwestie – Indian Creek Island Road – rijdt je langs alle miljoenenvilla’s die op het eiland aanwezig zijn. Voor nieuwsgierige toeristen is er echter geen toegang. Toegang wordt namelijk enkel verleend aan de 86 inwoners, hun gasten of leden van de golfclub. Daarnaast is er een politie patrouille die 24 uur per dag heen en weer rijdt om alles in de gaten te houden. Als we naar de huizen kijken, wordt al snel duidelijk waarom men het ‘Billionaire Bunker’ noemt.

De gemiddelde huizenprijs van de straat ligt op $20 miljoen – omgerekend €17 miljoen. In totaal telt de straat ‘slechts’ 36 huizen die een totale waarde hebben van $720 miljoen. Elk huis dat aan de duurste straat van Amerika ligt, is uiterst luxe en voldoet aan alle wensen van de eigenaren. Bekendheden als Tom Brady, Ivanka Trump en Carl Icahn hebben allemaal een stulpje aan de dure straat.

duurste straat
indian creek island

Hoewel alle huizen gelegen zijn aan een groot omringend stuk water, ontbreken de jacuzzi’s en buitenzwembaden niet. Het ene huis is nóg mooier dan de andere en het ene huis is nóg duurder dan de andere. Ach, gezien de gemiddelde huizenprijs lijkt het ons geen straf om in het goedkoopste huis te wonen. Het blijft immers de duurste straat van Amerika.