Het duurste hondenras ter wereld is een Tibetaanse Mastiff, waar een Chinese miljonair ooit $2 miljoen voor betaalde. Maar met de opkomst van internet, en met name Instagram, zijn er meerdere manieren om geld te verdienen met trouwe viervoeters. Net als influencers, zijn honden ook prominent aanwezig op dit ‘sociale’ platform. Tegelijkertijd wekt dit fenomeen ook de nodige controverse op aangezien het nog weleens onethisch kan overkomen. Desondanks, hier de 5 grootverdieners.

5 best verdienende honden van het internet

5. Tucker

Op het eerste oog, oogt Tucker als een doorsnee Golden Retriever, maar schijn bedriegt. Door grappige foto’s en video’s te plaatsen van hun goedlachse vierpoter verdienen ze maar liefst €7.769,87,- per gesponsorde post. Zouden ze ‘m kaviaar voor lunch geven?

4. Marutaro

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shinjiro Ono (@marutaro)

Qua uiterlijk heeft het veel weg van een Akita, bekend van zowel de film Hachi als hét symbool van Dogecoin, maar dit is een Shiba-inu. Deze hond is iets kleiner, maar verdient genoeg om dat verschil aan formaat te compenseren. Met zijn 2,5 miljoen volgers én eigen webshop heeft de hond een maandsalaris van €29.423,-. Zo, en nu jij weer.

3. King Broley Blue

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door King Broley Blue (@broleyblue)

Ex-Disneyster en YouTuber Logal Paul is momenteel een hot-topic vanwege zijn opkomende gevecht tegen niemand minder dan Floyd Maywheater. Maar ook zijn hond doet het niet slecht in het publieke oog. Inmiddels is King Broley Blue één van de best verdienende huisdieren op het internet. In totaal heeft de hond de broer van Logan €5.384.067 rijker gemaakt.

2. Doug The Pug

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Doug The Pug (@itsdougthepug)

Natuurlijk kan een kleine bulldog niet missen in de lijst met meest verdienende huisdieren. Doug The Pug is goed voor zo’n €11.556,- per Instagram post. De hond is nu zelfs stemacteur(!) voor een nieuwe film op Netflix.

1. Jiffpom

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door j i f f p o m (@jiffpom)

Ens als absolute aanvoerder van de roedel des geld: Jiffprom, met maar liefst €30,900,- per gesponsorde post, €900 meer dan Nikkie Plessen. Dit kleine pomeriaantje zou naar verluidt al goed zijn geweest voor bijna 20 miljoen euro.

Toch overschrijd bordercolie Lulu deze bedragen met gemak, lees hier hoe dat tot stand is gekomen.