Dat geld stukslaan op auto’s geen probleem is voor peter Gillis, zagen we al in de voorgaande seizoenen van zijn realityshow Massa is kassa. Ondanks de dwangsom van €500.000 die boven zijn hoofd hangt, is hij niet aan het minderen. Hij gaf namelijk in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen het dubbele, ten opzichte van zijn boete, uit aan twee piekfijne wagen, in twee verschillende segmenten.

Peter Gillis koopt twee peperdure voertuigen

De Brabantse ondernemer is eigenaar van elf vakantieparken en je zou denken dat hij dus wel het een en ander merkt van de huidige crisis, maar niets blijkt minder waar. Gillis houdt van auto’s en is altijd bereid om zijn wagenpark uit te breiden waar nodig. Hij ging langs bij Thijs Timmermans en liet zijn oog vallen op de Rolls-Royce Cullinan Black Badge. En daar bleef het niet bij. Nadat het woord ‘belegging’ viel, kwam Gillis erachter dat er een auto is die meer rendement behoudt.

Black Badge-1

Foto: Thijs Timmermans

Na het bekijken van alle optie’s die mogelijk zijn in de luxe Black Badge, werd hij door Timmermans geattendeerd op hij de krachtigste cabrio ter wereld: de Ferrari 812 GTS met een 800 pk sterke 6.5 liter V12-motor. In 2,9 seconden sprint zijn nieuwe aanwinst vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur en in slechts 8,3 seconden tikt hij de 200 kilometer per uur aan. Met een razendsnelle topsnelheid van 340 kilometer per uur. De verkoopprijs van de Ferrari 812 GTS begint bij zo’n €435.000, maar met wat extra opties aangevinkt overstijgt het steigerende paard met gemak de half miljoen euro barrière.

Ferrari

Foto: Thijs Timmermans

Onderhandelaar in hart en nieren

Voor de Rolls-Royce Cullinan Black Badge en de Ferrari 812 GTS wilde Thijs Timmermans een prijs van €1.021.000. Beter bood echter €975.000, maar daar wil Timmermans niets van weten. Uiteindelijk verliet Gilles de showroom met een deal voor €1 miljoen. Zie in de video hieronder hoe hij dat voor elkaar kreeg.