Amper een maand geleden zagen we al een heel bijzondere Mansory Mercedes G63 AMG in de showroom staan. Het ging om een vrij ordinaire bak met 850pk, compleet in de stijl van het tevens luxe modemerk Philipp Plein. Voor wie niet houdt van een witte camouflagekleur, is er nu een nieuwe Mansory G63 AMG in de stijl van Philipp Plein in glanzend zwart. Fout, maar wel heel erg vet.

Nieuwe Philipp Plein G63 AMG

Bij het Duitse Hollman International is er weer een nieuwe Mansory G63 Star Trooper Phillip Plein Edition tentoongesteld. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De brute wagen in kwestie is absoluut geen gewone G63 AMG zoals je die kent. Deze versie is namelijk allereerst onder handen genomen door het luxe tuningbedrijf Mansory en is gemaakt voor liefhebbers van Phillip Plein. Wij zijn enthousiast.

AMG

Zowel de binnenkant als de buitenkant van de G-klasse is volledig gestript om een nieuwe look te creëren voor de auto. Door het toevoegen van een widebody kit en carbon is de uitstraling van de auto aan de buitenkant compleet veranderd. De buitenkant is glanzend zwart en heeft rode accenten. Ook de 23 inch grote velgen hebben rode accenten. Uiteraard zijn ook de Philipp Plein logo’s aan de buitenkant van de auto aanwezig.

Het interieur is tevens uiterst luxe te noemen, aangezien de auto volledig opnieuw is bekleed. De stoelen komen overeen met de rode accenten van buitenaf en zijn gemaakt van knalrood leer. Ook het logo van Philipp Plein is in de stoelen verwerkt, om het plaatje helemaal compleet te maken. Het dak is voorzien van een sterrenhemel die veel op die van een Rolls Royce doet lijken.

G Philipp Plein
Achterkant

Vermogen en kosten

Ook de motor van de Philipp Plein G-wagon is gerust exorbitant te noemen. Door het toevoegen van turbo’s en een high performance uitlaat komt de Mercedes V8 beter tot zijn recht. De wagen heeft een vermogen van liefst 850pk, waardoor de 0 naar 100 kilometer per uur tijd slechts 3,5 seconden is. Mocht je opzoek zijn naar een foute, maar zeer luxe auto; deze bak staat te koop voor €559.300,- bij Hollman.

Zijkant
Voorkant