Laat het aan Mansory over om een ​opvallend voertuig als een Mercedes G-Klasse te nemen om het nog extravaganter te maken. Dit bakbeest heeft de Gronos en is de navolging van vele eerder uitgebrachte versies op van de vorige generatie luxe SUV. Mansory gaat weer all-out en

Mercedes-AMG G63 door de bril van Mansory

De constructie is gebaseerd op de AMG G63 en gewoontegetrouw zijn er een hele hoop carrosseriedelen vervaardigd in carbon fiber. Vermoedelijk is dit laatste meer dan alleen voor de show en werd het toegevoegd om de aerodynamische efficiëntie van een anders steenvormige off-roader te helpen verbeteren. Stevige wielkasten geven de iconische terreinwagen een brutere uitstraling – in tegenstelling tot de vrolijke gele kleursamenstelling.

Er is meer koolstofvezel te vinden op de motorkap en de voorste dakspoiler met een paar LED-hulplichten. De bumper heeft ook dubbele extra verlichting, terwijl de grille en de driepuntige ster plaats hebben gemaakt voor Mansory’s eigen ontwerp en logo. Aan de achterkant is de reservewielafdekking in koolstofvezel gedompeld om de uiterlijke wijzigingen af ​​te ronden.

Vermogensupgrade van Gronos

De AMG G63 van Mansory is beperkt tot 10 eenheden en brengt de 4,0-liter V8-turbomotor naar 850 pk en een bergopwaarts koppel van 1.000 Newtonmeter. Met de nieuw toegevoegde spierkracht bereikt de high-performance SUV nu 100 km/h in drie en een halve seconde, waardoor hij een volle seconde sneller is dan de standaardversie. Ronduit, het zal 250 km/h, of een extra 6 mph (10 km/h) halen ten opzichte van de G63 die is uitgerust met het optionele AMG Driver’s Package.

Mercedes-AMG-G63-

Het interieur is net zo flitsend als de carrosserie en zet het overwegend gele thema voort met zwarte accenten. Het is zeker veel om in je op te nemen, maar Mansory kent zijn klantenkring, aangezien de aftermarket-specialist dit soort oogverblindende tuningkits blijft uitbrengen. Naast de gele. kleuren, is leer overduidelijk het hoofdthema in dit gedeelte van het voertuig.

Er worden nog geen worden vuil gemaakt over eventuele prijzen, maar wetende dat Mercedes al €262.878 vraagt ​​​​voor de G-klasse voordat Mansory überhaupt in de buurt is geweest, mag je er wel enkele tientallen duizenden – als het niet meer is – bij optellen. De Mansory Mercedes-AMG G63 wordt gelimiteerd tot slecht 10 voertuigen.

Als dit iets teveel geel voor je is, wat we ons goed kunnen voorstellen, kwamen ze recent ook al aanpappen met de Viva-edition. Dat is ook in de basis een Mercedes-AMG G63, maar dan iets subtieler en in het wit.

Mansory Mercedes-AMG G63