Poker blijft een vak apart. De Britse Jake Cody won in 2018 maar liefst £42 duizend pond (47 duizend euro) met een pokertoernooi. In plaats van zijn winst uit te tellen verschoof hij zich in het casino om vervolgens aan de roulette-tafel plaats te nemen. Hij was zo zelfverzekerdheid van zijn zaak dat hij dat gehele bedrag in een keer op zwart zette.

Double or nothing

Heel simpel gezegd betekent dit dat je hij met deze zet als zijn geld in een klap voor zijn ogen zou zien verdampen of dat het verdubbeld wordt. Uiteraard duimde Jack Cody op het tweede scenario. Gezien de absurdisme van de keuze verzamelde al gauw vele mensen rond de tafel om de nu 32-jarige aan te moedigen. Check de video onderaan het artikel om erachter te komen of deze gewaagde zet goed voor ‘m uit pakte.

Jake Cody is een ervaren pokerspeler

Oké, niet zomaar maar de eerste de beste, maar dit deed professioneel pokerspeler Jake Cody. Eerst studeerde hij nog psychologie. Hij was echter zo goed in pokeren dat hij besloot om te stoppen met zijn studie om professioneel pokerspeler te worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jake Cody (@jakecodyy)

De hoogste prijs in zijn carrière won hij tijdens het Main Event van de European Poker Tour Deauville 2010, waar hij naar huis ging met de hoofdprijs van $1.213.194. En in 2011 Heads Up No Limit Hold’em Championship van de World Series of Poker 2011, waarmee hij $851.192 mee binnenhaalde.

Online poker

Cody werd in februari 2011 bij de European Poker Awards in de Aviation Club de France in Parijs uitgeroepen tot beste speler van het voorgaande jaar én beste nieuwkomer van het jaar. Hij won tot en met juni 2014 meer dan $3.700.000,- met (live-)pokertoernooien. Maar hij speelt ook internet, onder de naam neverbluff67 of in Y0UR F4CE. Dus pas op als je deze naam ziet verschijnen.

Uiteraard zijn er mensen die nog veel meer binnenhalen met poker. In hetzelfde jaar heeft een anonieme Nederlandse pokeraar op Pokerstars een bedrag van ruim 1 miljoen euro weten te winnen.