Aan het Spaarne in dit goed onderhouden grachtenpand, met een woonoppervlak van liefst 179 m2, te vinden met een perceel van 62 m2. Verspreidt over drie woonlagen huist de woning vier slaapkamers, twee badkamers en nog twee 2 terrassen aan de achterzijde. Antiek is wel het juiste woord om de lading te dekken. Vanaf het water is het een prachtige rij huizen om naar te kijken, maar eenmaal binnen zijn er nog verscheidene originele details, zoals prachtige balkenplafonds, paneeldeuren en tegelwerk aantoonbaar aanwezig.

Wonen in het centrum van Haarlem aan het Spaarne

Aan de voorzijde het Spaarne en aan de rand van het bruisende stadsleven, biedt de woning zicht op het open vaarwater van het Spaarne en werkelijk alle hotspots bevinden zich in de buurt. “De bossen, duinen en de stranden van Zandvoort en Bloemendaal zijn voor iedere Haarlemmer een belangrijke plek voor ontspanning en plezier en met de fiets bereikbaar,” en daar geven we de makelaar geen ongelijk in.

Woonkamer Haarlem

Nadat je binnentreedt via de grote voordeur kom je terecht in een ruimte die vooralsnog wordt gebruikt als winkelruimte/atelier, maar na de koop kan dit een nieuwe functie gaan bekleden. Trapje op en je komt uit op de eerste verdieping met ruime overloop die toegang biedt naar het terras, keuken en woonkamer met een hoger uitzicht op het Spaarne.

Serieuze gegadigden

Beschermd stadsgezicht, maar heeft geen monumentale status, dus eventuele verbouwing zouden moeten kunnen. Vele originele details zijn door de jaren heen behouden en stelt zich open om geheel opnieuw ingedeeld te worden. Maar dat laten we over aan de toekomstige koper. Spaarne 26 wordt aangeboden door PUUR* Makelaars Haarlem en is genoteerd op € 900.000. In de huidige tijden is dat lang geen slechte deal, zeker niet als we de gunstige ligging en de antieke details erbij betrekken.

Toch iets ander voor ogen in Haarlem. Wellicht is een van de woningen in een oude chocoladefabriek wel iets voor jou.

Het Spaarne
Haarlem