Wij moesten het ook even opzoeken, maar Duiven is gelegen tussen Arnhem en de grens met onze oosterburen en typeert zich volgens de makelaar “door een ruig en beeldschoon rivierenlandschap.”. Hier hanteren ze nog enigszins gangbare prijzen op de vastgoedmarkt. Zo blijkt maar uit deze villa die in 2005 volledig is gerestaureerd en de bijgeleverde lap grond. Diegene die houden van een beetje dikdoenerig en Amerikaanse muscle cars komen hier in ieder geval wel aan hun trekken.

De Rijnegge, zoals de woonboerderij heet, staat op 7680 m² perceeloppervlakte en bestaat enkel en alleen uit “hoogwaardige materialen.” Naast het hoofdgebouw, dat dateert uit 1925, zijn er op het terrein nog drie andere riante bijgebouwen te vinden.

Chique, donker interieur

Qua interieur heeft het iets weg van de villa die de Meilandjes kochten in Noordwijk, maar uiteraard verschillen ze ook op meerdere vlakken. Deze Duivense woning heeft een aantal rustieke, houten palen, chique badkamers, 5 slaapkamers en een moderne woonkeuken. Waar je ook komt, iedere ruimte wordt in een goed daglicht gezet door de hoeveelheid kaarsen en lampen.

Duiven

De zijvleugel is via een glazen loopbrug te bereiken en kan diverse rollen gaan invullen, dat is aan de volgende bewoner om te kiezen. Alle benodigde aansluitingen zijn hiervoor aanwezig en de ruimte beschikt over een eigen, zeer stijlvolle entree.

De riante tuin, met een jacuzzi op de patio, rondom staat garant voor een variatie aan groen, oude bomen en grasvelden voor een buitenbeleving waar privacy gegarandeerd is. Het ligt in de buurt van een levendige woonwijk, maar is toch volledig verscholen achter de natuur. Elders op het terrein is de open schuur annex carport te vinden waar nog een auto staat: een Chevrolet Camaro uit de jaren ’60.

carport Duiven

Dit gedeelte zal iets minder pk huizen, maar de woonboerderij beschikt ook nog over een zeer ruime schuur van circa 260 m², een paardenstal voorzien van 3 paardenboxen en een (afgesloten) keuken en een prachtige houten kapschuur met antieke houten gebinten en aan weerszijden 2 vertrekken met aparte toegangsdeuren die op velerlei manieren in te richten zijn. De galzen pui aan de achterzijde van de kapschuur zorgt voor fenomenaal uitzicht op de tuin en het weiland.

Voordelig in Duiven

Met een vraagprijs van €3.340 per vierkante meter, en het ruime perceel, zit je hier alleraardigst voordelig in Duiven en dat mondt uit in de totale vraagprijs van € 1.800.000. Maar zoals je hierboven hebt gelezen en het beeldmateriaal op Funda heeft gezien krijg je daar wel een hele hoop voor terug.

Zijvleugel patio Duiven tuin Woonkamer Duiven