Je kan midden op de oceaan wonen, zoals deze Chinees, maar zit je toch liever iets dichterbij de rest van de maatschappij, maar nog wel afgelegen? Dan wordt je hier op je wenken bediend. Spitbank Fort is een voormalig militair ford in het Engelse Kanaal dat is omgebouwd tot een luxe eiland dat 007-waardig is. Het wordt al enige tijd aangeboden door Strutt & Parker voor £4,000,000, omgerekend zo’n €4.721.520.

Voormalig militair ford omgetoverd tot luxe eiland in het Engelse Kanaal

Het absurde complex is meer dan 150 jaar oud en huist onder meer een wijnkelder, een spa en zelfs een casino. Het maakt onderdeel uit van drie kunstmatige eilanden die in de jaren ’60 en ’70 door het Britse leger in de wateren rond Isle of Wight zijn gebouwd. Het fort, dat voornamelijk een verdedigingspost was, heeft sindsdien diverse identiteiten aangenomen, waaronder als museum, nachtclub, videolocatie en boetiekhotel.

Fort

Spitbank Fort werd in 2009 gekocht door zakenman Mike Clare, die het 3066 vierkante meter grote privé-eiland met drie verdiepingen en 4,6 meter dikke granieten muren grondig renoveerde. In 2012 werd er namelijk zo’n £8 miljoen tegenaan gegooid. De kamers zijn gerangschikt in twee concentrische cirkels rond de centrale binnenplaats, met suites aan de buitenkant en een bibliotheek en lounge aan de buitenkant. Maar als je na enige tijd op het fort zeeziek wordt ben je binnen vijftien minuten weer op het vasteland van London.

Luxe voorzieningen en woonopties

Luxe voorzieningen zijn in veeltal aanwezig, oordelend op de twee keukens, de eetkamer met plaats voor 60 personen, de sauna, het trainingscentrum, het zwembad, twee zonneterrassen, een vuurplaats en een kraaiennest om kwaadwilligen op tijd te spottenen aan te geven bij de marinepolitie. Alhoewel het recentelijk als hotel in gebruik is geweest, zeggen de makelaar en de eigenaar dat het eenvoudig kan worden omgebouwd tot een privéwoning, of misschien als leuke vakantieplek of onderduikplek. Om maar wat voorbeelden te geven.

Fort

Gezien de voorzieningen, de uniekheid, de historie en de omvang vonden de Britse makelaars van Strutt & Parker een vraagprijs van £4,000,000, omgerekend zo’n €4.721.520, de lading dekken. Klik hier om daar zelf een oordeel over te veilen.