Maak kennis met het 65 meter lange ‘SEE’, een superjacht concept. Dit aanstormende schip komt uit de koker van de in New York gevestigde studio Gill Schmid Design en het in Southampton gevestigde Lateral Naval Architects die de wateren hand in hand moeten gaan veroveren.

Hypermodern superjacht met opvallend veel high-end voorzieningen

Voorzieningen omvatten zijn een complete spa- en wellnessruimte met een sauna, stoombad, overloopzwembaden, ligstoelen en een fitnessruimte. Maar denk ook aan een een 3D-buitenbioscoop in de buitenlucht dat ook dienst doet als ‘een uitgestrekt terras aan de oceaan’.

Superjacht

SEE heeft genoeg ruimte en slaapgelegenheid om 14 gasten mee te nemen op het water voor een avontuur vol luxe. Verder verblijven er op het 65-meter lange schip 17 bemanningsleden om alles te onderhouden en de meevarenden helemaal in de watten te leggen.

Superjacht

Fijnproevers aan boord van SEE kunnen hun geluk niet op in de keuken, ook al zullen voornamelijk de chefs de borden opmaken. Om een gerecht tot een gastronomisch einde te brengen kunnen zij gebruik maken van hydrocultuurtanks, een fermentatiekamer, een paddenstoelenlab en een buitenbarbecue.

“SEE is informeler dan uw conventionele jacht, met een open woonkamer, flexibiliteit in gebruik en converteerbare ruimtes”, en voegde eraan toe: “Het ontwerp is gebaseerd op een gevoel van gelijkgestemde gemeenschap van familie of vrienden die willen genieten van de reis en de natuur en de omgeving willen ervaren in een ontspannen sfeer,” aldus de in New York gevestigde ontwerpstudio.

Superjacht
Elders huist de binnenruimte een spa- en wellnessruimte met een sauna, stoombad en bubbelbad, evenals een yogastudio, strandclub en de garage vol waterspeelgoed voor de rijken.

Vijf zwembaden

En uiteraard hebben we het beste voor het laatst bewaard. Het concept-schip wordt niet afgeleverd met één of twee, maar vijf zwembaden, waarvan twee overloopzwembaden.

Naar eigen zeggen hebben de ontwerpers veel belangstelling gekregen van scheepswerven en potentiële kopers sinds de onthulling van de eerste schetsen. Mocht alles volgens verwachting verlopen, zal het concept in 2024 werkelijkheid worden.