De Amsterdamse jachtbouwer Wajer Yachts heeft zijn eerste Wajer 77 jacht in de Côte d’Azur te water gelaten. Het grootste model in de Wajer-vloot kwam werd gepresenteerd ten midden van een verzameling van 40 andere Wajer-jachten en hun eigenaren. “Het was een onvergetelijke dag”, zegt Dries Wajer, eigenaar van Wajer Yachts. “De gastvrije vloot liet zien hoe sterk onze gemeenschap is. Ik kan niet wachten om haar aan de rest van de wereld te laten zien.”

De 23,5 meter lange Wajer 77

De presentatie komt nadat de bouwer had aangekondigd dat het in mei 2021 15 Wajer 77-modellen had verkocht. Het nieuwste lid van de Wajer-vloot is 23,5 meter lang, gebaseerd op 77 feet, en is ontworpen in samenwerking met Sinot Yacht Architecture and Design en Van Oossanen Naval Architects.

Wajer 77

Foto: Wajer

Het jacht is gebouwd in aluminium en zit boordevol “Wajer-innovaties”, aldus de bouwers zelf. Dit onderbouwen ze met dekkoeltechnologie, zodat je voeten geen brandwonden oplopen wanneer de zon fel op het houten dek staat te schijnen. Er is een verstelbare deklay-out en automatisch Targa-dak. Elders bevat het jacht bevat een hybride fendersysteem, dat de fenders automatisch opblaast, klaar voor gebruik en laat leeglopen voor eenvoudige opslag.

Foto: Wajer

De Nederlandse bouwer heeft 15 modellen van het assortiment verkocht

Accommodatie is voor in totaal negen gasten, waaronder zeven gasten in de mastercabine, junior suite aan de boeg en de gastenhut aan bakboordzijde. In de bemanningscabine is plek voor een tweekoppige staf. Het interieur heeft een stahoogte van 2,35 meter en bevat airconditioning in iedere kamer. Een van de 15 eigenaren, de bekende Wajer-eigenaar NFL-superster Tom Brady, heeft onlangs een Wajer 77 in gebruik genomen, die ook al een Wajer 55S tot z’n beschikking heeft.

Foto: Wajer

Foto: Wajer

Los van het comfort en de luxe uitstraling is de Wajer 77 ook gericht op het buitenleven en omvat zonneschermen naar voren en grote banken. Verder is de boot uitgerust met seabobs, jetsurfboards, een Williams 325 Jet Tender te vervoeren en heeft voldoende ruimte voor duikuitrusting, kiteboards en een jetski. Er is nog geen officieel prijskaartje om gehangen, maar verschillende bronnen claimen een som geld van €5 miljoen.

Wellicht zal Willem Alexander in de nabije toekomst zijn interesse uitte voor de 77, die momenteel nog ronddobbert in een Wajer 55 ter waarde van €2 miljoen.