Pokémon is immens populair over de hele wereld, ook al werd het decennia terug bedacht. Als jij nog wat kaarten op je zolder hebt liggen, is het wellicht de moeite waard om ze af te stoffen en te doorlopen. Enkelen zien er de lol en het nut niet van in, terwijl het voor de anderen een obsessie teweeg heeft gebracht. Een man uit Amerika, Georgia, valt in de tweede categorie en telde tientallen duizenden neer voor een special kaartje.

Hulplening inzetten om Pokémon kaart te kopen

Dit overkwam ene Vinath Oudomsine, geboren in Dublin. Het geld dat hij van de overheid krijg als hulplening om overeind te blijven staan met zijn bedrijf, besloot hij niet om te herinvesteren in zijn bedrijf, maar hij kocht er liever een Pokémon kaart van ter waarde van $ 57.000. Sterker nog: hij had helemaal geen eigen bedrijf.

Pokémon kaart

Hij had deze geheel verzonnen om de lening te krijgen. In de aanvraag zei hij dat hij tien mensen in dienst heeft, wat een jaarlijkse omzet van $ 235.000 vereist. Natuurlijk werd deze actie niet geaccepteerd door het ‘Economic Injury Disaster Loan’ (EIDL), het federale leningprogramma voor kleine bedrijven. Zij ondernamen meteen actie en zorgde ervoor dat hij deze lening weer in moest leveren.

Rechtszaak met genadeloze straffen

De man uit Georgia had in 2020 $ 85.000 gekregen van het EIDL. Daarvan gebruikte hij meer dan helft om de ​​Pokémon kaart aan te schaffen. Hij werd aangeklaagd wegens fraude. En als alles tegen hem is in de toekomstige rechtszaak moet hij 20 jaar achter de tralies gaan leven. Natuurlijk moet hij ook nog het bedrag terugbetalen, wat hij geleend had keer drie.

We hopen dat hij er een goede les van heeft geleerd en als hij die 20 jaar achter muren daadwerkelijk moet gaan zitten heeft hij meer dan genoeg tijd om over zijn knullige fout na te denken. Helaas voor de kenners was het onbekend welke kaart de eigenaar nou gekocht had. Het zal geen doorsnee Pikachu kaart zijn geweest. Dat is een ding dat zeker is.

De prijs die de man uit Georgia betaalde voor de kaart komt echter bij lange na niet in de buurt van de top vijf waardevolste Pokemon kaarten. En de prijs van de boosterbox van de eerste generatie blaast je al helemaal van je stoel af.