Gucci ‘s nieuwste samenwerking geeft een Italiaanse draai aan een Amerikaanse klassieker. Het Italiaanse luxehuis heeft een modelauto verzonnen – de Cadillac Seville, om precies te zijn – in samenwerking met de speelgoedauto-experts van Hot Wheels. De miniatuur markeert Hot Wheels’ eerste kennismaking met modesamenwerkingen. Het verzamelitem wordt verpakt in een doorzichtige Gucci-doos, waardoor ieder detail van Gucci’s Cadillac Seville op schaal 1:64 zichtbaar is.

Gucci x Hot Wheels

Gucci’s Hot Wheels-samenwerking is een van de vele projecten die het 100-jarig jubileum van het huis vieren. Naast de ‘hack’ Balenciaga lanceerde het label ook zijn eigen NFT , een online winkel met Gucci-archieven en, recentelijk, een reeks pop-upwinkels van de ‘Gucci 100’.

“Gucci voegde Italiaanse flair toe aan de V8-aangedreven sedan, en we gingen helemaal los met dit 1:64 verzamelobject. Deze super limited-edition Hot Wheels is uitgerust met een volledig metalen gegoten carrosserie en chassis, evenals Real Riders-banden. Elk voortreffelijk detail, inclusief het GG-patroon en gouden biezen op de stoelen, is authentiek voor de volledige schaal “Seville by Gucci” en maakt dit verzamelobject zeker tot een showstopper,” aldus Mattel Creations, de speelgoedfabrikant van Barbie en dus ook Hot Wheels (sinds 1968).

Details van de Gucci Cadillac Seville

Ontworpen door de zoon van Guccio Gucci, genaamd Aldo, werd de limited-edition Gucci Cadillac Seville oorspronkelijk geïntroduceerd in 1979. Hij had een Gucci-monogram op het bovenblad, een Gucci-kapversiering en verkrijgt het stuur stuurwiel ook het iconisch CC-logo. Het interieur van de ultra-luxe ride was voorzien van een dashboardkastje met logoprint en bekleding met monogram. Deze details zijn meestal nagemaakt in deze kleine versie, tot aan de whitewall-banden en de achterklep met patroon.

Noteer 18 oktober in je agenda 18, want op die datum zal de Hot Wheels x Gucci Cadillac Seville op de website van Mattel Creations verschijnen. Daar valt ook te lezen dat de auto op schaal zo’n $ 120,00 moet kosten. Hou ook Hot Wheels in de gaten voor meer details over de miniatuur klasbak.