Mansory is beslist niet bescheiden en vindt dat de Bentley Flying Spur “verder zou kunnen worden verbeterd in beslissende details en aangepast en verfijnd om te voldoen aan de buitengewone eisen van de klant.” Zo gezegd, zo gedaan. Aanschouw hier Mansory’s interpretatie van de Bentley Flying Spur.

Mansory Bentley Flying Spur met vermogenupgrade en carbon

Terwijl ze recent de Rolls-Royce Dawn ontiegelijk lelijk wisten te maken en de Bentley Bentayga hebben voorzien van een facelift, is het nu klaarblijkelijk hoogtijd voor de Bentley Flying Spur.

Zoals wel vaker het geval bij Mansory is het hele pretpakket misschien iets teveel van het goede. Het diepzwarte lakwerk en het donker carbon vormde de basis voor ontwerpafdeling van Mansor om deze complete ombouw tot een succes te maken. Alle essentiële carrosseriecomponenten zoals het nieuwe front, de sideskirts en de complete achterkant zijn daarom uitgevoerd in carbon, wederom geen verrassing.

De bumpers zijn nieuw en Mansory geeft het nog iets meer pit met een kleine spoiler op z’n achterste. Eenmaal binnen is de hoofdkleur vooral wit, die wordt afgewisseld met dezelfde zwarttinten als het exterieur. Het volledig lederen interieur wordt vergezeld door een nieuw leder-carbon sportstuur, een aluminium sportpedaalset, donkere carbon inzetstukken en innovatieve lederen inzetstukken met een 3D-reliëf in de deurinzetstukken en de middenconsole.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Nieuwe prestaties

Over smaak valt niet te twisten, maar een upgrade onder de motorkap kan nooit kwaad. Ze gaven een slinger aan de 6,0-liter V12 met 635 pk en trokken ‘m door tot 710 pk, terwijl het Nm koppel meestijgt naar de 1.000.

Hiermee komt er ook een nieuwe acceleratie- en topsnelheid uitrollen. De luxebak behaalt nu z’m max op 340 km/u, 7 km/u sneller dan we gewend zijn. Normaal gesproken doet de Flying Spur er 3,6 tellen over om de maximale Nederlandse snelheid aan te tikken, maar dat gaat nu 0,2 seconden sneller.

Lees er meer over op de website van Mansory.