De Amerikaanse cruisemaatschappij Royal Caribbean heeft enkele van ’s werelds meest opmerkelijke cruiseschepen in hun vloot. Zo zal begin volgend jaar hun nieuwste gevaarte, ‘Wonder of the Seas’, beginnen aan z’n eerste tochten. In 2019 had Royal Caribbean met ‘Serenade of the Seas’ ’s werelds duurste ‘shopping cruise’ in handen, maar binnenkort gaat dat schip ook het toneel zijn van de langste cruise ooit – onder de naam ‘Ultimate World Cruise’.

Serenade of the Seas heeft 13 dekken en zal meer dan 150 bestemmingen afvaren

Op 20 oktober kondigde ze deze cruisetocht middels een persbericht aan. Royal Caribbean claimt dat het “de langste en meest uitgebreide cruise ter wereld is.” Het startpunt is in Miami en vanaf daar zal Serenade of the Seas 274 dagen lang varen langs meer dan 150 bestemmingen in 65 verschillende landen, verdeeld over alle zeven de continenten. Zelf benoemen ze “Casablanca (Marokko), Qaqortoq (Groenland) en Shimizu (Japan),” tot de hoogtepunten.

De eerste ‘Ultimate World Cruise’ zal op 10 december 2023 vertrekken en op 10 september 2024 weer terugkeren. Op het cruiseschip zal je niets te kort komen gedurende de reis van bijna tweederde van een jaar. Verdeeld over de liefst 13 dekken heeft het schip voorzieningen als een midgetgolfbaan, diverse eetaangelegenheden, een klimmuur, een zwembad, theater en een spa- en fitnesscentrum.

Serenade of the Seas

“Dit is de wereldcruise van de wereldcruises”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Meer dan ooit hebben mensen het besluit genomen om de wereld rond te reizen en de verloren tijd in te halen. Royal Caribbean maakt dat waar met de ultieme vakantie die diegenen verwelkomt die op zoek zijn naar avontuur en verkenning om met ons over de hele wereld te proeven, dansen en dromen. Tegen reizigers die zich afvragen waar ze nu heen moeten, zeggen we overal.”

Het schip is 293 meter lang, kan 2.500 passagiers ontvangen en ook aan de 800 bemanningsleden is gedacht. Om zo’n groot mogelijke doelgroep te benaderen wordt de ‘Ultimate World Cruise’ opgesplitst in vier etappes, waardoor je als passagier niet alle 274 dagen aan boord hoeft te spenderen.

Vanafprijs

Premiumleden kunnen nu al boeken, terwijl de doorsnee stervelingen geduld moeten hebben tot 27 oktober. De prijzen van de verschillende vertrekken beginnen bij $ 61.000, omgerekend € 52.000, maar kunnen oplopen tot $ 112.000, omgerekend € 96.000

Volgens Royal Caribbean krijgen passagiers die voor 6 januari 2023 alle kosten neertellen 10% korting als bedankje. De losse etappes zijn pas vanaf december te boeken, tegen die tijd zal Royal Caribbean daarover ook meer bekend maken, zoals de kosten.