Ja, je leest de titel goed. Het is een veel duurder ritje dan in een taxi, maar voor een speciale dag zoals een trouwdag is het wel een heel uniek voertuig om in aan te komen tuimelen. In Engeland heb je altijd die typische ouderwetse taxi’s. Het werd tijd voor wat nieuws en wat unieks dacht Merlin Batchelor. De volbloedige Engelsman kocht de tank taxi op een veiling voor £ 35.000 inclusief basisreparaties om het voertuig klaar te maken om de wegen ‘onveilig’ te maken.

Business model uit een recreatieve aankoop

Het verdienmodel wat er achter zit is ook prima om de tank terug te verdienen. Daarvoor zou je binnen 35 ritjes het bedrag volledig terug kunnen verdienen. Je betaald namelijk voor zo’n unieke rit £ 1000. “Het is puur amusement. Als je door de straat rijdt, zijn er zoveel mensen die glimlachen, lachen en wijzen’, zei Batchelor in een interview met CBS News. het is officieel geen tank maar een gepantserd voertuig. Ondanks dat heeft het wel veel eigenschappen van een tank.

Tank taxi

In eerste instantie was het gewoon voor hemzelf als recreatief gebruik, maar hij merkte dat er veel animo was om een ritje te maken in het zwarte bakbeest. “Als je buurman een tank koopt en je wederhelft het grootste deel van zijn tijd met die tank doorbrengt, is het onvermijdelijk dat je in een tank naar je bruiloft gaat”, roept de bruid uit.

Meerdere gelegenheden

Zoals we al schreven betaal je voor een ritje £ 1000. Als we hem moeten geloven is hij ruimschoots over de 35 ritjes. Het voertuig wordt vaak gebruikt om mensen naar bruiloften te vervoeren, schoolbals en zelfs voor begrafenissen van bijvoorbeeld veteranen of ex-mariniers om in het thema te blijven.

tank taxi

Dit is niet de eerste tank taxi. Voorheen in 2019 was er een gepantserde limousine die ook prima viel binnen deze categorie. Deze was alleen iets duurder dan de duizend pond. Voor een ritje in de gepantserde limo was je £ 1200 kwijt.