In Nederland zijn de meesten vast wel bekend met Domeinen Roerende Zaken, ofwel DomeinenRZ. In België hebben ze een soortgelijk instantie en ook daar worden met enige regelmaat (sport)wagens geveild die in beslag zijn genomen van boefjes. We zagen in Nederland recentelijk een Rolls-Royce Phantom, een Range Rover en een (neppe) Audi RS6 de revue passeren, maar in België kunnen ze er ook wat van.

Belgische domeinen veilt een drietal opmerkelijk auto’s

In België heet het de Finshop. De naam heeft meer weg van een fanshop van een voetbalclub dan een overheidsinstantie, maar het komt voort uit een afkorting. Fin is namelijk afkomstig van van Financiën, duh, en dat komt weer overheen met Federale Overheidsdienst Financiën (FOD). Net als in Nederland worden de in beslag genomen auto’s door middel van (online) veilingen verpats om de staatskas te spekken en particulieren te verblijden.

Op de Finshop zien we talloze automerken en modellen, maar een drietal steelt de show: een Lamborghini Urus (km-stand: 4.401, bouwjaar 2020), een Maserati GranTurismo (km-stand: 94.542, bouwjaar 2011) en een Land Rover Range Rover Autobiography (km-stand: 22.810, bouwjaar 2019). Helaas wordt er bij de kavels weinig tot geen tekst en uitleg gegeven, los van bouwjaar, kilometerstand en de huidige prijs.

De enigszins toegetakelde Maserati

Het is dus enigszins een gok om één of meer van deze bolides aan te schaffen, maar dat kon uiteraard ook positief uitvallen. Wellicht wil je overigens ook helemaal niet weten waar deze auto’s bij betrokken zijn geweest. Wat niet weet, wat niet deert.

De kavels lopen over 5 dagen al af

Enfin, de drie kavels van de Belgische domeinen lopen allen tegelijkertijd af, en dat is al over een klein weekje. Wees er dus snel bij, want het bieden is al aardig op stoom aan het komen. De Urus en Range Rover verkeren volgens de webite in een staat ‘zo goed als nieuw’s, terwijl de Maserati is waarschijnlijk ergens in de berm terecht gekomen en gelabeld wordt als simpelweg tweedehands. Op het moment van schrijven is er op de Maserati € 31.650 geboden. Op de Range Rover is € 100.099 geboden en logischerwijs is het hoogste bod uitgebracht op de Urus: € 255.100.