De Senna werd online onthuld door McLaren op 10 december 2017, gevolgd door de officiële onthulling op de Autosalon van Genève in 2018. Met een prijskaartje van circa € 1 miljoen en een beperkte oplage van 500 stuks mag je jezelf rijk rekenen als je er een tegenkomt op openbare weg, zeker aangezien er destijds slechts vier modellen van naar Nederland kwamen. Deze maand markeert het vier jarig bestaan van de McLaren Senna en ter ere daarvan willen we jullie op de hoogte stellen van de onderstaande video.

Gelimiteerde McLaren Senna

De Senna werd geïntroduceerd met een gestroomlijnd design, heel wat paarden onder de motorkap en een astronomisch prijskaartje. Anno 2021 is de Britse bolide nog altijd even relevant en prachtig, zeker wanneer ‘ie is afgewerkt in het chroomgoud. Een nieuwe video van het YouTube-kanaal TheTFJJ legt de reflecterende auto vast, terwijl de bestuurder ’s nachts door de drukke straten van London probeert te navigeren.

Onder de motorkap ligt dezelfde motor als die in de 720, maar is een tikkeltje aangepast om nog meer power uit de 4,0-liter V8-turbomotor te halen. De Senna kan in slechts 2,8 seconden naar de 100 km/h accelereren en in 6,8 tellen zit ‘ie op de 200 km/h op weg richting de topsnelheid van 340 km/h, te danken aan de 789 pk (588 Kw) en Nm koppel van 800.

Supercars in London

Zoals we eerder zagen, kunne supercars in drukke straten voor behoorlijk wat chaos zorgen. De bestuurder van de chroomgouden McLaren Senna besluit dan ook om ’s nachts te gaan. Omdat London een levende stad is, trap hij ‘m niet volop op z’n staart, maar kleine tikjes op het gaspedaal laten direct een rauw geluid uit de uitlaat doen knallen. Enfin, gewoon kijken én luisteren dus.

Duitse autotuner Novitec besloot vorig jaar aan de McLaren Senna te sleutelen en haalden er meer dan 900 pk uit uit middels de zogenaamde Novitec N-TRONIC module.