Het vlaggenschip en boegbeeld van de scheepswerf Viareggio Superyachts (VSY), Stella Maris, staat circa zes jaar sinds ze voor het laatst werd verkocht te koop. Met een lengte van 72 meter en een breedte van 12,6 meter is ze het grootste jacht dat ooit is gebouwd door de Italiaanse scheepswerf. Het imponerende schip werd in 2015 afgeleverd, voor het laatst omgebouwd in 2020 en heeft slechts één eigenaar gekend.

Italiaanse jacht Stalla Maris

Het schip vaart rond met de vlag van de Kaaimaneilanden en is ontworpen door Espen Øino, ook wel bekend van Valerie van Lürssen, met marine-architectuur door Laurent Giles. Stella Maris zit boordevol eersteklas superjacht-functies, waaronder een dek exclusief voor gasten en een speciaal dek voor de eigenaar.

Stella Maris

Foto: SuperYachtsMonaco

Haar eigentijdse interieur met een rustig, neutraal kleurenpalet, is samengesteld door Michela Reverberi en biedt onderdak voor in totaal 12 gasten in zeven hutten, waaronder de master suite met bijbehorend kantoor en ensuite, vier tweepersoonshutten en twee voor tweetallen. De dekhoogtes van 2,7 meter en de glazen wanden zorgen voor een gevoel van ruimte. Terwijl het gebruik van natuursteen, hoogwaardige stoffen en zeldzame houtsoorten het een unieke sfeer geven.

Volledig operationeel helikopterplatform

Als een van de weinige jachten van haar formaat heeft Stella Maris op het zonnedek een volledig operationeel helikopterplatform. Echter doet dit dek ook dienst als feestruimte die tot 100 gasten kan verwelkomen. Mocht de helikopter niet aan boord zijn, dan kunnen (charter)gasten ook de zee verkennen op het water, dankzij de beachclub, die is uitgerust met waterspeelgoed, zoals seabobs, jetski’s en duikuitrusting.

Stella Maris

Foto: SuperYachtsMonaco

Eén eigenaar sinds nieuw

Het benedendek staat in het teken van ontspanning. Zo vindt je daar twee spabaden, een sauna, een hamam, een speciale massageruimte, een strandclub en een fitnessruimte. Elders ligt een speciaal eigenaarsdek met een lobby met een kantoor, een kleedkamer, twee blauwmarmeren badkamers, slaapgedeelte en een eigen terras. “Met slechts één eigenaar sinds de nieuwe en privé gehouden sinds de levering, is Stella Maris niet alleen een pionier in ontwerp en stijl, maar wordt ze sinds haar bouw in 2015 in een uiterst nauwgezette staat gehouden.”

Het 72 meter lange jacht staat te koop op de website van SuperYachtsMonaco en ligt momenteel in de haven van Genua. Gegadigden moeten rekening houden met een prijskaartje van ​​€75.000.000.

Foto: SuperYachtsMonaco

Foto: SuperYachtsMonaco