Vroeger in Back To The Future films dacht iedereen toen ze een vliegende motor zagen dat we dan pas in het jaar 3000 zouden zitten. Gelukkig voor ons is dat niet het geval. Sterker nog in Japan staat de eerste hoverbike al bijna op de markt. Je kan hem doormiddel van een pre-order al veilig stellen.

Schappelijke prijs voor futuristische hoverbike

Het prijskaartje is relatief in verhouding met hoe gaaf deze hoverbike eruit ziet. Mocht je de keuze hebben tussen een mooie woning in Amsterdam in de buurt van het centrum of een hoverbike hadden wij het wel geweten. Ali Technoligies flikte eigenlijk het onmogelijke. Ze hopen rond de zomer van 2022 alles uit te brengen. Nu is natuurlijk de vraag, “Hoe werkt dit ding?” Ja dat is een zeer goede vraag. Volgens Ali Technologies kan de Hoverbike tot wel 40 minuten vliegen met topsnelheden van 100 kilometer per uur. Geen verkeerde snelheid voor een eerste editie.

\hoverbike

CEO Daisuke Katano zegt het volgende over deze futuristische hoverbike. We zullen het gebruik van hoverbikes in noodgevallen rampgebieden mogelijk maken. Tegelijkertijd zullen we het gebruik van hoverbikes in entertainment en dagelijks gebruik promoten”

Over de manier hoe je de hoverbike bestuurd is nog weinig over bekend. Wel is duidelijk te zien dat degene die hem uittest in de video een ervaren bestuurder is van de hoverbike.

Nog illegaal in Nederland

Allemaal leuk en aardig zo’n hoverbike, maar wat heb je eraan als je hem laat importeren in Nederland? Nou eigenlijk helemaal nog niets. Het voertuig is nog volledig illegaal in Nederland. Dit geld bijna voor overal op de wereld. Ali Technolgies is daarom momenteel volledig gefocust op het legaliseren van dit futuristische voertuig. Als dit niet zou lukken zou het een ongelofelijke domper zijn voor het Japanse bedrijf, maar de regels gaan mee met de tijd tegenwoordig, dus het zal wel goed komen. Laten we het in ieder geval hopen voor het Japanse bedrijf.

Hoverbike