Max Verstappen troefde Lewis Hamilton in het laatste moment van de laatste Formule 1-race van het seizoen en wist op de valreep geschiednis te schrijven door de eerste Nederlandse Formule 1-wereldkampioen te worden. De 24-jarige Nederlander bood afgelopen week in samenwerking met twee van zijn sponsoren zijn Honda Civic Type R aan. Ook Lewis Hamilton springt op de bandwagon en heeft zijn Pagani Zonda 760LH aangeboden, die inmiddels al is gekocht.

Uitverkoop bij huize Hamilton

Zou het te maken hebben met zijn rol als klimaatactivist of het verloren wereldkampioenschap? De zevenvoudig wereldkampioen lijkt een uitverkoop te houden, want eerder deze maand verkocht hij ook al één van zijn twee penthouses in New York voor circa $ 50 miljoen. Dat was echter nog voor de race in Ab Dhabi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Volgens het Instagram-kanaal thezondaregistry is ook zijn gepersonaliseerde Pagani Zonda 760 LH de deur uit. Deze pagina staat enkel en alleen in het teken van Zonda’s en houdt iedere overdracht nauwlettend in de gaten. Ze weten niet te vermelden wie de koper is, maar zeggen wel dat het iemand uit het Verenigd Koninkrijk is.

Eerder dit jaar werd Hamilton gespot in zijn Zonda terwijl hij door de straten van Formule 1-hoofdstad Monaco probeert te navigeren. Als Formule 1-coureur kent Lewis Hamilton de straten van Monaco als zijn broekzak, toch botste hij tegen geparkeerde wagen waardoor de voorkant lichte schade opliep. Dit incident vond plaats na een “Een wild nachtje feesten’

Het blijft vreemd om dergelijke, slurpende bolides te zien bij iemand die zo pro-klimaat is, dus wellicht is het moment voor hem aangebroken om er afstand van te doen. Dan zou hij nog wel even bezig zijn, want zijn wagenpark heeft (sport)wagens gekend als de McLaren P1, Ferrari LaFerrari, Vision Mercedes Maybach 6, Mercedes AMG GTR, Ferrari 599 Aperta, Shelby 427 Cobra, Ford Mustang en een Shelby GT500. Allemaal niet per se klimaatvriendelijke voertuigen.

Pagani Zonda 760 LH

In 2014 werd zijn Pagani Zonda 760 LH, nummer ’44’, aan dat rijtje toegevoegd. Een behoorlijk exclusief apparaat, want er zijn er slechts vijf van gefabriceerd, waaronder één roadster. Onder de motorkap ligt een 7.3-liter atmosferische AMG twaalfcilinder, waar 760 pk uit wordt geperst die zorgt voor een topsnelheid van en ligt de controle in je eigen handen via de handgeschakelde zesbak. De topsnelheid van de Italiaanse machine ligt op 350 km/u.

Ondanks de LH-benaming, heeft de F1-coureur er echter weinig mee gedaan: de teller geeft slechts 1.000 kilometer. Zonde voor een auto van circa € 1.9 miljoen, dus hopelijk krijgt de Zonda een beter lot in de handen van de nieuwe eigenaar.