Steeds meer mensen willen milieubewuster leven, maar niet iedereen is bereid om z’n hele leven om te gooien. Groener leven én wonen is toch het streven in de huidige tijdgeest, maar waar te beginnen? Tegenwoordig wordt haast alles weggezet als ‘vervuilend’. Om je ecologische voetafdruk te beperken kan je seizoensgebonden producten consumeren, minder vlees eten, plastic inruilen voor duurzame materialen óf volledig CO2-neutraal gaan wonen in de bergen van Californië. Aan jou de keuze.

’s Wereld eerste CO2-neutrale huis staat te koop

Dit CO2-neutrale huis ligt op 0.8 hectare, met meer dan 140 meter eersteklas uitzicht op de Stille Oceaan. Onderdeel uitmakend van de exclusieve MariSol-gemeenschap, is dit moderne huis in ranchstijl 100% elektrisch: Tesla-batterijen, zonnepanelen en andere elektrische laadpalen.

CO2-neutrale huis

Het staat bekend als Zero 1, het is het eerste ‘Zero Carbon Ready Certified-huis’ in Californië, zoals aangewezen door de ILFI, dat 0,0 CO2-uitstoot produceert. Dat alles uit de kast wordt gehaald om het te verkopen, blijkt wel uit het feit dat de woning een eigen website en Instagram-pagina heeft. En dat vastgoedfanaat en YouTuber Enes Yilmazer er een video van maakte.

Woonkamer van 250 m²

De villa op een perceel van 10.036 m² is gelegen op een heuvel en wordt beschut door diverse planten en palmbomen. De voordeur is te bereiken via een lange, egale oprit die eveneens wordt geflankeerd door de flora van Californië. Eenmaal achter de gevels van het duurzame huis, zal je merken dat de riante woonkeuken perfect is voor entertainment en een harmonieuze mix is tussen binnen- en buitenleven met een 6 meter hoog plafond.

Deze gigantische ruimte heeft een bank voor de televisie, een ruime chef-kok keuken en dankzij de vele ramen, zowel in de muren als het plafond, stikt het van het natuurlijk licht. Voor een extra vleugje sfeer huist de woning samengestelde schilderijen van lokale kunstenaars uit Los Angeles.

Het is opgebouwd uit FSC-gecertificeerde Accoya-plafonds, grote dakramen, een bar met een aanrechtblad met kwartswaterval en twee gekoelde wijnkamers. Een Merv 13 Zehnder-ventilatiesysteem zorgt continue voor schone, frisse lucht tijdens het sporten in de sportschool of terwijl je baddert in een van de vrijstaande baden.

Buitenvoorzieningen

Tuurlijk draait het allemaal om de woning zelf, maar de buitenruimtes mogen beslist niet achterwege gelaten worden. Zo zijn er op het perceel putting en chipping-greens, Jeu de Boulesbanen en basketbalvelden. Een zoutwaterzwembad en spa bieden een rustig toevluchtsoord in de beschutte achtertuin, terwijl je ook plaats kunt nemen op het comfortabele meubilair. De tuin zelf bevat een eetpaviljoen in een professioneel onderhouden biologische fruitboomgaard en een groente-/kruidentuin die wordt bestoven door bijenkorven op het terrein.

Vraagprijs: $ 32,000,000, omgerekend € 28,3 miljoen. De gelukkige die de Jackpot van de Staatsloterij wint, komt dan alsnog 6 ton te kort en dat is nog zonder dat de belastingdienst is langsgeweest, Enfin, wie interesse heeft, verwijzen we graag door naar Scott Morris van MariSol Malibu Realty. Hieronder zie je nog een aantal beelden van de CO2-neutrale villa.