Vanaf 10 januari is het veelbesproken drietal van VI, Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen, dagelijks op de buis te zien en horen. In VI Vandaag bespreken ze in plaats van voetbal actualiteiten met de nodige humor en cynische ondertonen, alhoewel voetbalpraat niet geheel is uitgebannen. Hij moet voor de dagelijks show drie keer vaker richting het Mediapark rijden en dat blijft niet onbeloond, ook al valt het de 72-jarige niet mee.

Johan Derksen over de eerste uitzending VI vandaag

Ondanks dat de kijkcijfers van 1 miljoen uitstekend waren, vond Derksen het zelf de “slechtste uitzending die we ooit gemaakt hebben.” Omdat ze maar een uurtje zendtijd hebben, ging het naar zijn mening te gehaast en werd het proppen om alle onderwerpen te bespreken. “Het is de eerste hè. Dan zijn de mensen nieuwsgierig. Je moet nu niet denken dat je het helemaal gemaakt hebt”, nuanceert de bromsnor.

Na een knap staaltje onderhandel werk van Genee, kreeg hij Talpa-baas John de Mol zover om het drietal elk € 500.000 jaarlijks uit te keren voor hun verdiensten. Na het landelijke akkefietje omtrent rapper Akwasi besloot Derksen, op aanmoedigen van zijn echtgenote, de helft van dat salaris te schenken aan een goed doel. Zodoende blijft er € 250.00 over, waar ook de fiscus nog wat vanaf snoept.

Nieuw contract voor de bromsnor

Maar toch heeft hij lang verlangd naar een nieuw contract, en die is er nu eindelijk gekomen. Aangezien hij nu vijf dagen per week vanuit Grolloo in zijn Zweedse SUV moet stappen richting Hilversum, gaat hij er uiteraard op vooruit. Hoewel ze meer dan twee keer zoveel moet aanschuiven, is het salaris van Derksen niet verdubbeld: “Dat viel wel tegen ja,” zei hij tegen De Telegraaf. De 72-jarige analist harkt dus nog geen miljoenenbedragen binnen, maar het zal niet veel schelen. Daarbij zit hij er warmpjes bij met een geschat vermogen van ruim € 1 miljoen.