Najib Amhali heeft op de planken van haast ieder Nederlands podium gestaan met uiteenlopende cabaretshows. Hij werd geboren in Marokko, maar groeide op in Krommenie en in zijn shows vertelt hij verhalen over vroeger met een flinke dosis humor, maar schroomt niet serieuze onderwerpen aan te kaarten. Met een tal aan uitverkochte zalen op zijn naam heeft hij een fijne financiële situatie voor zichzelf gecreëerd. Dat moppen tappen loont in dit land, moge duidelijk zijn.

Luxueuze villa van Najib Amhali

Hij woont al sinds 2014 in een schitterende villa in de provincie Utrecht, Abcoude. Het is een vrijstaande, volledig gemoderniseerde villa van 555 vierkante meter waar hij destijds € 1.400.000 voor neerlegde, maar los van dit prachtige huis bezit Amhali nog vier meer woningen. Het is bekend dat één van deze vier woningen verhuurd worden. Kans is aannemlijk dat de resteerde twee hetzelfde doeleinde hebben gekregen.

Buiten vastgoed om doet Najib Amhali ook wat andere ‘investeringen’. Zo geeft hij een aardig gedeelte van zijn budget uit aan luxe bolides. Ongeveer om de twee jaar koopt hij wel een nieuwe. Hij kocht zijn allereerste auto, een Mercedes 190, op 28-jarige leeftijd voor 6.000 gulden. Later kwam daar een BMW 335i Cabrio ter waarde van €75.000 bij, maar momenteel is de Porsche Cayenne zijn boegbeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Najib Amhali (@najibamhali)

Goede doelen

Ook houdt Amhali zich bezig met goede doelen. In zijn shows vertelde hij wel eens dat hij het niet zo breed had als de andere kinderen op zijn school. Nu hij een aardig zakcentje verdiend, is hij samen met zangeres Davina Michelle ambassadeur voor de Voedselbanken.

Zelf zei hij het volgende hierover: ‘Het is helaas nog steeds ontzettend belangrijk dat er voedselbanken zijn. Wat is er  mooier dan gezinnen ondersteunen die het heel erg hard nodig hebben. En ik spreek hier uit eigen ervaring. Mijn moeder moest elk dubbeltje omdraaien om rond te komen. Voor ons was er geen  ondersteuning van een voedselbank. Maar deze was heel welkom geweest. En nu heb ik de  mogelijkheid om deze prachtige organisatie te steunen en een steentje bij te dragen.’

Vermogen van Najib Amhali

Al deze bezigheden leveren de 50-jarige Amhali een geschat vermogen op van rond de € 1,5 miljoen. Gezien zijn drank-, drugs,- en gokverslaving, waar hij behoorlijk openhartig over is geweest en jarenlang mee kampte, is ongetwijfeld het een en ander verloren gegaan. “Voor mij was het drank, drugs en gokken. Dat deed ik vaak online wanneer ik thuiskwam van een show. Ik ging achter mijn computer zitten met een fles drank, een lijntje en vervolgens ging ik gokken. Die verslavingen gingen allemaal samen. Een nuchter mens zou denken: ‘7.000 euro met één klik?’ Je bent niet goed bij je hoofd”, zei hij in de zomer van 2021 tegen radiozender FunX.

Lees hier meer over de auto’s van Najib Amhali

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Najib Amhali (@najibamhali)