Terwijl Rolf Sanchez al in het bezit was van een donkergroene Porsche 911, verwelkomde hij in de zomer van 2021 een Porsche Targa bij de Sanzchez-familie. “Dromen komen uit”, galmde het toen. We zijn al ruim een halfjaar verder en de koek is blijkbaar nog niet op.

Rolf Sanchez gaat voor gelimiteerde Ben Pon Jr. Edition

Na de koop van zijn Targa ging zijn keuze uit naar een Porsche 911 Carrera 4S. Maar niet zomaar de eerste de beste. Nee, een heuse Ben Pon Jr. Edition. Deze gestroomlijnde editie is een hommage aan wijlen Ben Pon, voormalig Formule 1-coureur en autoimporteur, waarvan er slecht 20 stuks van zijn gefabriceerd.

“Vandaag mochten wij Rolf verwelkomen in de showroom van Porsche Centrum Eindhoven voor de aflevering van zijn nieuwe Porsche. En deze keer wel een hele speciale, namelijk de tot 20 exemplaren gelimiteerde en exclusieve Porsche 911 Carrera 4S Ben Pon Jr. Edition. Uitgevoerd in de unieke paint-to-sample kleur Fischsilbergrau”, aldus Porsche Centrum Eindhoven. Of de andere twee zijn ingeruild, is niet bekend.

Rolf-Sanchez-Porsche-1

Deze bijzondere 911 is direct te herkennen door de kleur Fischsilbergrau. De grafiet-blauwe PTS-kleur komt overeen met Porsche 365, die Pon als importeur in 1949 als eerste heeft voorzien van een Nederlands kenteken.

De speciale uitvoering kenmerkt zich elders middels opvallende sierlijsten van aluminium rond de zijruiten en de SportDesign voorbumper en de sideskirts. Het interieur is eveneens Grafietblauw en met GT-zilver, maar de geblokte stoelbekleding steelt de show in de krappe cabine.

Krachtbron in de speciale 365

Onder de achterklep ligt de bekende 3,0-liter zescilinder bi-turbo boxermotor die garant staat voor 450 pk en 530 Nm koppel. Daarmee kan de zanger in noodgang van show naar show met een topsnelheid van 306 km/h. Qua accelereren zal hij ook niets te kort komen, want in 3,8 tellen zal de km/u-teller alweer de 100 km/u aangeven.