Naarmate de technologie vordert, zul je zien dat er steeds meer gave gadgets op de markt zien komen. Nu zijn we wel iets tegenkomen wat nog niet bestaat. Het heeft alles te maken met de Audi A6 e-tron. In 2021 bracht het Duitse automerk de eerste concepten naar buiten en in 2023 zal die beschikbaar kan ‘ie gepreorderd worden. Als het goed is zou hij dan in 2024 bij je op de oprit moeten staan.

Audi A6 e-tron is een futuristische stationwagon

Maar nu zul je je ongetwijfeld afvragen waarom deze auto het uitlichten waard is. Nou, dat komt door de futuristische technologieën die zich in de wagen bevinden. De elektrische wagen kan namelijk zijn koplampen als projector gebruiken, waardoor de eigenaar bij een vlakke muur films kan later projecteren. Geeft toch een nieuwe dimensie aan films kijken, terwijl ook je PlayStation erop aangesloten kan worden voor een avondje FIFA of Warzone spelen met je amices.

Het is veel belangrijker om te weten wat deze Duitse bak in petto heeft. De Audi A6 Avant e-tron wordt aangedreven door een opstelling met twee motoren. De beide assen van de wagen aangedreven door afzonderlijke motoren die samen 469 pk produceren met een koppel van 800 Nm koppel. Omdat het een elektrische auto is wil je natuurlijk wel wat kilometers kunnen maken voor die op is.

700 kilometer

Met een volledig opgeladen batterij kan de Audi 700 km afleggen. Ideaal als je kijkt naar de huidige torenhoge prijzen van benzine. Daarbij laadt de wagen ook nog erg snel op: van 5% naar 80% doet ‘ie nog geen 25 minuten over. Voor een wagen die nog geen € 100.000 kost is het zeker een bolide om in de gaten te houden voor in de toekomst. Qua optische details valt de Avant e-tron op dankzij de lange, aflopende daklijn en de achterspoiler. Dat in samengang met korte carrosserie-overhangen, 22 inch lichtmetalen velgen en quattro wielkasten.

 

Audi A6 e-tron