Ter ere van het 55-jarig bestaan van AMG werd de extreme Track Series geïntroduceerd. Helaas is deze limited edition niet straatlegaal, dus gelukkig is het daar nog niet mee gedaan. Wederom om het 55-jarig bestaan te vieren, heeft het Duitse merk ook de Mercedes-AMG G63 Edition 55 gelanceerd.

Tweede G-wagen editie van de maand

Dit is tevens alweer de tweede speciale editie van de G-wagen die binnen een maand door de Mercedes-Benz AMG fabrikant wordt gelanceerd. De limited-edition G-klasse Edition 550 werd een paar weken geleden onthuld; hoewel, het was gebaseerd op het niet-AMG G550-model.

Deze zijn beiden momenteel meer dan welkom, ongezien de gelimiteerde oplage, aangezien de standaard G-Klasse volledig is uitverkocht tot 2025. Dit heeft de automaker er klaarblijkelijk niet van weerhouden om speciale edities in beperkte productie uit te brengen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG (@mercedesamg)

“Het vertrek naar de volgende 55 jaar van de geschiedenis van het bedrijf zal zeker net zo opwindend en uitdagend zijn als de taak die onze oprichters Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher zich toen hebben gesteld”, aldus Philip Schiemer, CEO Mercedes-AMG.

Obsidian Black Metallic of G Manufaktur Opalite White

Qua cosmetica wordt de Edition 55 enkel verkrijgbaar in twee kleuren: Obsidian Black Metallic of G Manufaktur Opalite White. Verder is de limited edition voorzien van een speciaal emblemen, zoals ’55’ en AMG’-badges, en worden het AMG Night Package en Night Package II standaard geleverd. Verduisterde accenten geven de bolide nog meer uitstraling. Datzelfde geldt voor de op maat gemaakte 22-inch gesmede velgen met een kruisspaaks design in het Matt Tantalum Grey.

Mercedes-AMG-G63-5

Het interieur in de Edition 55 is uitgevoerd in een sportieve combinatie van zwart met rood, waarbij de stoelen zijn bekleed met tweekleurig nappaleer. Dankzij de Edition 55 AMG-vloermatten van zwart velours blijft de auto schoen en contrasterende rode stiksels en rode verlichting geven de cockpit wat extra sfeer.

Aandrijflijn en prijs van de Mercedes-AMG G63 Edition 55

Aangedreven door een 4,0-liter twin-turbo V8, blijft de aandrijflijn ongewijzigd in de vierwielaangedreven speciale editie en levert 577 pk en 627 Nm koppel. Terwijl de eerder geïntroduceerde G-Klasse Edition 550 waarschijnlijk alleen in de Verenigde Staten gaat worden geleverd, zal de Edition 55 exclusief zijn voor de Europese markt en zal het Duitse bakbeest circa € 17.850 kosten.

Mercedes-AMG-G63