“Een prachtige combinatie van robuust en elegant, van wonen, werken en parkeren midden in Jordaan.” Zo beschrijft de makelaar van dienst het grachtenpand met penthouse nabij de Negen Straatjes en de daarbij horende parkeergarage. Het pand bevat een netto vloeroppervlak van 741 vierkante meter, terwijl de parkeergarage 7 auto’s (+ fietsen en scooters) kan verwelkomen.

Voormalig dubbelbreed pakhuis in Amsterdam op Funda

Prinsengracht 278 bestaat uit een voormalig ‘dubbelbreed pakhuis’ uit 1650 (Rijksmonument) en is samengevoegd met de woning op Elandsstraat 1, maar van beiden krijgen we maar weinig tot geen beeldmateriaal op Funda te zien. Het lijkt voornamelijk te draaien om het dakterras en de parkeergarage, die zowel te bereiken is vanaf de Prinsengracht als de Elandstraat.

Amsterdam pakhuis

Op de luchtfoto met de met rood omlijnde woning is duidelijk de constructie te zien

Prijzige parkeerplekken in de hoofdstad

Dat een parkeergarage geen overbodige luxe in Amsterdam, blijk wel het het aanbod van deze parkeerplaats naast het Vondelpark en deze parkeergarage op de Jacob Obrechtstraat. Want wie geen vaste plek heeft en na 50 pogingen uiteindelijk een vrij parkeerplek heeft gevonden, moet in dit stadsdeel rekenen op een uurtarief van € 7,50. En dat tikt snel aan.

Eenmaal binnen is er een weelderig uitzicht op de gracht met op de tweede verdieping bevinden zich twee slaapkamer van de in totaal zes slaapkamers met elk een en-suite badkamer. Via deze hal is tevens de sauna te bereiken.

Penthouse en dakterras

Middels de trap komen we uit op de bovenste etage. Deze staat in het teken van een zelfstandig penthouse ingericht met een ‘grote’ open haard, luxe open keuken en royale slaapkamer met en-suite luxe badkamer. Ook een fraai aangelegd dakterras kunnen we afvinken van ons vastgoed-wensenlijstje.

Er wordt met recht gesproken over een “prachtige combinatie” en daar moet je voor lappen ook. Er wordt namelijk, zoals de titel al verklapte, € 7.850.000 voor gevraagd.