Het idee is wel vaker voorgekomen om te beginnen met 1 cent of een paperclip en dat vervolgens te ruilen naar iets meer waardevols. Als je dan het doel hebt om van één cent naar een villa ruilen klinkt dat als een onmogelijke opgave, maar als je de juiste mensen ontmoet kan je erg ver komen. Dat bewees YouTuber Ryan Trahan. Hij heeft 6,5 miljoen abonnees op YouTube en hij waagde een poging om een onmogelijke taak realiteit te maken.

Mocht hij het voor elkaar krijgen gaat hij het huis ook nog eens weggeven aan een abonnee op zijn YouTube-kanaal. De gelukkige winnaar is al bekend, maar weet daar zelf nog niks van. De fan had een eigen online webshop, maar door de pandemie zit ze goed in de schulden en kan ze wel een financiële boost gebruiken.

Een goed begin is het halve werk

Voordat de video werd opgenomen had hij overal flyers door de stad gehangen om mensen niet geheel te verassen mocht hij eventueel langskomen. Hij begon dus met een penny, wat ongeveer gelijk staat aan één cent. Van de penny maakt hij een pen en van de pen een speelgoedpoppetje, vervolgens ruilde hij dit naar een doosje pepermuntjes. Dat weer naar oortjes en vanaf de oortjes naar een polaroid camera ter waarde $ 45. De fundering staat hiermee.

Vanaf hier gaat het na veel onderhandelen alleen nog maar bergopwaarts. De YouTuber eindigde de dag met speakers ter waarde van $ 125. Of toch niet, want via een krantenadvertentie kwam hij last-minute terecht bij een crossmotor ter waarde van $ 800. De muzikant die met hem ruilde zei dat hij ze goed kon gebruiken bij zijn shows, dus beide partijen waren erg blij met de deal.

Van twee naar vier wielen

Vervolgens ruilde hij deze motor om voor een Toyota Tundra van 20 jaar oud. Deze wagen wordt geschat op zo’n $ 2000. Alleen verkocht deze ‘badkuip’ niet bepaald, maar na een oproep op de nationale Amerikaanse radio werd de interesse in de Tundra groter. Hij kreeg het voor elkaar om de oude truck te ruilen voor een SUV ter waarde van $ 5000.

Toyota YouTuber ruilen

Vervolgens werd Trahan via Twitter benaderd door iemand die in het bezit was van meerdere tiny houses. Hij ruilt de SUV in voor het huisje ter waarde van $ 8000. Nou missie geslaagd toch? Nee, hij had het gevoel dat er meer uit viel te halen en dat probeerde hij dan ook.

Deze opportunistische zet leverde weinig op en hij bleef steken op zijn tiny house die na een flinke opknapbeurt ruim $ 50.000 waard was geworden, maar een huis binnen zeven dagen verkopen is zo goed als onmogelijk, dus besloot hij de challenge te verlengen. Na ruim twee weken had hij de woning verkocht voor $ 60.000.

Uiteindelijke resultaat

Op dag 20 ruilde kocht hij een groot stuk land ter waarde van $ 110.000. Het enige wat nog miste op dit stuk land was toch echt het belangrijkste gedeelte: het huis. In een klein dorpjes in Texas werd zijn ruildroom realiteit en kreeg YouTuber Ryan Trahan het voor elkaar om van één cent naar een prima woning te ruilen ter waarde van $ 180.000 via een makelaar die zijn challenge geweldig vond.