Bugatti heeft een status waar je u tegen zegt en als zo’n Frans staaltje maatwerk langs je rijdt, is het bijna onmogelijk om de kunst op wielen even aandachtig te bewonderen. Toch kan het nog gaver en unieker dan het al was. De Bugatti Sur Mesure is namelijk nog veel exclusiever, extravaganter en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bugatti Sur Mesure en Chiron Super Sport Vagues de Lumière

In de afgelopen maanden zijn invloedrijke automerken volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe auto’s. Neem als voorbeeld de gloednieuwe Lamborghini Huracán Technica. Alleen deze releases zijn een stuk minder exclusief dan de Bugatti Sur Mesure. Zelfs ’s werelds meest vermogenden zullen wellicht nooit de kans krijgen om achter het stuur van zo’n editie te kruipen, maar wat maakt deze Bugatti zoveel specialer dan alle andere?

Nou, dat heeft alles te maken met de ‘speciale’ strepen op de bolide. Vroeger waren deze al te zien op hot rods uit de jaren ’30 en laat dat nou niet in verbinding te staan met het Franse automerk. Er zijn twee uitgebrachte versies. De een heeft veel weg van de Chiron Super Sport, terwijl de ander duidelijk is geïnspireerd door de Chiron Pur Sport.

Felle kleuren

Laten we beginnen met de Bugatti Chiron Super Sport Vagues de Lumière. De basiskleur van deze klasbak is California Blue en de kleur van de striping is Arancia Mira (oranje). Hoe het licht ook valt, je zult altijd zien dat de oranje lijnen worden gevolgd. De extra details van de Super Sport zijn in het prachtige Arancia Mira.

Bugatti

Dan gaan we door naar de Bugatti Chiron Pur Sport. Deze wagen ziet er wat minder blits uit, maar dat neemt niet weg dat ‘ie er mag wezen. De carrosserie is van Blue Carbon en ook ontbreken de strepen niet op de Pur Sport. Deze zijn in de kleur Nocturne. Over het interieur is ook het een en ander bekend, deze zal namelijk precies dezelfde kleurencombinatie hebben als aan de buitenkant.

Als we het hebben over de prijsklasse, kunnen we helaas weinig voor u betekenen. Hier worden namelijk nog geen woorden over vuil gemaakt door het Franse autobedrijf. Daarnaast is kunt u er toch geen bestellen, want de twee unieke paren zijn binnen een splitsecond uitverkocht.

Bugatti