Sinds de oprichting in 1931 in Stuttgart onderscheidt Porsche zich middels hun hoge kwaliteit en hoge prestaties van de concurrentie. Maar voor de meesten op deze aarde zijn ze onbetaalbaar. In de loop der jaren is de term ‘poor man’s Porsche’ ontstaan om aan te duiden dat een goedkoper merk een vergelijkbare ervaring biedt, alhoewel Porsche die die titel ook kan claimen.

Peperdure Porsche Boxter op Marktplaats

Zo wordt de Boxter veelal beschreven als een ‘poor man’s Porsche’. Dit exemplaar, voor het eerst gefabriceerd in 1996, cultiveerde een eigen aanhang van fans door z’n toegankelijke prijs. Een relatief jong en onervaren Porsche voor minder dan € 15.000 klinkt te mooi om waar te zijn, maar in de meeste gevallen is dat bij een Boxter van de eerste generatie wel degelijk het geval.

Meer budget te besteden? Dan kan u gaan voor de Spyder-versie. Tijdens de eerste presentatie op de Los Angeles Auto Show in 2009 werd de Boxster Spyder aangekondigd als de lichtste, straatlegale sportwagen in de Porsche-modellenreeks.

Deze dakloze tweezitter heeft aluminium deuren, racekuipstoelen en een handmatig te bedienen canvas kap. Speur Google af naar deze Spyder en je zult in negen van de tien gevallen een exemplaar op zien duiken in het Carrera White, maar op een Marktplaats advertentie van Real Art on Wheels zien we er een in het Guards Red.

Aandrijflijn Boxster uit 2010

Mede dankzij dat het een cabrio is, weegt de sportwagen 80 kg lichter de standaard Boxster en dat heeft ook de prestaties verbeterd. De zorgt voor 320 pk en 370 Nm –  10 pk en 10 Nm extra –  en weeg slechts 1.250 kg. De topsnelheid is 265 km/h en binnen 5 seconden knalt ‘ie vanuit stilstand richting de 100 km/h.

Maar niet alleen de kleur valt op, ook de kilometerstand en de vraagprijs wekken interesse. De rode Spyder werd in 2010 afgeleverd en er staat 185 kilometer op de teller. De vraagprijs van € 145.200 komt aardig in de buurt van een gloednieuwe Porsche 718 Boxter, terwijl deze Spyder al wat generaties meegaat.