Kwebbelkop, pseudoniem van Jordi van den Bussche, is een van de de grootste YouTubers van Nederland. Echter is hij ondertussen uitgeroeid tot meer dan alleen dat. Het avontuur begon negen jaar geleden toen Van den Bussche dagelijks hyperactieve gamevideo’s voor YouTube begon op te nemen, waar hij met name Grand Theft Auto of Minecraft speelde.

Jordi van den Bussche

Zijn 15 miljoen volgers op YouTube en kennen hem voornamelijk als een aanwezige vlogger, maar Kwebbelkop heeft uiteenlopende interesses. Daarmee doelen we voornamelijk op crypto en NFT’s. Zo startte de 26-jarige in januari van 2022 LaunchMyNFT, een platform waar mensen kunnen handelen in digitale munten, maar ze zelf ook kunnen maken. Eind 2021 kocht hij zelf nog een NFT uit de prestigieuze Bored Ape Yacht Club voor liefst 36 Ethereum, omgerekend ongeveer € 122.000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)

“Veel mensen zien alleen maar de leuke dingen, terwijl het juist draait om problemen oplossen. Van het ene naar het andere probleem, met een glimlach”, zegt de ondernemer tegen Quote. Zelf heeft de 26-jarige dan ook mentaal behoorlijk in de put gezeten, maar de klim naar boven lijkt goed te verlopen.

Gat in zijn hand

Ondanks dat je het bij een traditionele gamer niet gauw verwacht, spendeert hij graag geld om zijn materialistische honger te stillen. In een tour door zijn Amsterdam penthouse van € 4,2 miljoen laat hij onder meer vol trots zijn merkkleding, kunstwerken en designmeubels zien. En laten we vooral zijn feloranje G-Wagen niet vergeten.

Vermogen van Kwebbelkop

Dat hij het een en ander te besteden heeft, moge duidelijk zijn. Van den Bussche staat als nieuwkomer in de lijst van de ‘100 rijkste selfmade miljonairs onder de 40 jaar’ van Quote. Terwijl de ondergrens dit jaar € 13 miljoen is, wordt het vermogen van de Amsterdammer geschat op € 14 miljoen – goed voor een 91e plaats. Op nummer 1 van de lijst staat de Bredase oprichter van betaaldienst Mollie, Adriaan Mol, met een geschat vermogen van € 3,5 miljard, vijf keer zoveel als in 2021.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)