Kylie Jenner en Travis Scott zijn een van de meest welvarende celebrity-koppels op deze aardbodem, maar als u daar nog geen direct beeld bij hebt, dan blijkt dat wel aan een foto die Jenner van hun twee samen deelde op Instagram. Op het desbetreffende beeldmateriaal staan het stel afgebeeld voor niet één, maar twee privéjets, die nog matchen ook. “Wil je de mijne of de jouwe nemen?”, luidt het toepasselijke onderschrift.

De privéjets van Kylie Jenner en Travis Scott

Volgens ingewijden kocht de 24-jarige Jenner haar vliegtuig, genaamd Kylie Air, circa twee jaar geleden naar verluidt voor ongeveer $ 70 miljoen. Sindsdien heeft ze het interieur naar nieuwe hoogtes gebracht met neonverlichting, een volledige bar en Hermès-dekens over de stoelen.

Foto: @ kyliejenner

Kritiek stroomt binnen

Jenner wordt vaak weggezet als talentloos en een decadent figuur en ook Scott wordt met enige regelmaat bekritiseert. Met name na zijn uit de hardgelopen concert Astroworld in Houston vorig jaar, waar 10 doden vielen. Met de foto van de privéjets konden ze allebei rekenen op commentaar, voornamelijk vanuit de hoek van klimaatactivisten en moraalridders.
Men kan het niet waarderen dat beroemdheden als hen om minutenlange vluchten nemen, wat gepaard gaat met een gigantische hoeveelheid aan CO2 uitstoot, in plaats van andere vervoersmiddelen in te zetten. Tot dusver hebben noch Jenner noch Scott gereageerd op het negatieve commentaar.
“Waarom moet ik mijn vleesconsumptie beperken en papieren rietjes gebruiken terwijl de 1% tonnen koolstof in de atmosfeer mag pompen voor een dagtocht naar Palm Springs”, schrijft iemand onder de post. En een ander stelt zichzelf de vraag: “Waar recycle ik nog voor?” En verder iemand die even de “ecologische voetafdruk” benadrukt.
Eind vorig jaar besloten de twee hun herenhuis in New York City aan de man te brengen.