Op 1 juni introduceerde Viareggio Yachts hun 50 meter lange Mangusta 165 REV en op 26 juli werd het vlaggenschap gelanceerd. Deze “viering van design en functionaliteit, comfort en geweldige prestaties” is begonnen met haar eerste tochten over de zeven zeeën.

Mangusta 165 REV

Mangusta 165 REV is een gezamenlijk project geweest door de afdeling Engineering van Overmarine in samenwerking met de beroemde ontwerper Igor Lobanov, die ook de lijnen tekende van de eerdere Mangusta 104 REV. De slanke, dynamische lijnen zijn geïnspireerd op sportieve auto’s uit de jaren ’30.

Zij die privacy hoog in het vaandel hebben staan hebben de mogelijkheid om zich terug te trekken in een van de vele gezellige ruimtes. Een van de meest opvallende details is ongetwijfeld het strandgedeelte. De achterdeur kan namelijk net als als het dak van een sportieve cabriolet geopend worden, maar in plaats van een autointerieur, wordt er na de opening een volledig uitgeruste loungeruimte van 36 m² op de zee onthuld.

De zijgarage biedt plaats aan een tender en 2 jetski’s en op het zonnedek is een ruimte met comfortabele banken en een bar om te relaxen. Releaxen kan overgens ook in en rondom het overloopzwembad aan boord. In totaal  zijn er vier dubbele passagiershutten en een VIP-hut met als kernelement de langwerpige zijramen op het benedendek, terwijl de eigenaarshut twee niveaus opslokt op het hoofddek. Het beslaat 92 vierkante meter en omvat een persoonlijk kantoor, een lounge en een grote badkamer.

Als klap op de vuurpijl zegt Mangusta dat het schip 30 procent minder brandstof verbruikt in vergelijking met de vorige serie. Wilt u de Mangusta 165 REV in het echt ervaren? Dat kan. Het jacht zal te zien zijn op de opkomende Monaco Yacht Show die op 28 september van start gaat.